Minestrone

16130081_10155555658944918_1872894392_o
Minestrone er en italiensk suppe som er laget på oksekraft med grønnsaker og pasta. Snikgjest sin variant er en enkel og sunnere variant. Jeg byttet ut pasta med bønner og brukte ferdigblandet kjøttfarse (det vil si rå Pølseveven bratwurst ) og buljongterninger. Sammen med Mutti cherrytomater, laurbærbalader, timian og oregano blir dette en vanvittig smakfull suppe som både store og små vil elske. Det aller beste er at det tar mindre enn 30 minutter å lage den. Du kan lage suppen med oksehøyrygg, karbonadedeig eller vanlige pølser.

Slik lager du en sunn og smakfull minestronesuppe:

4 Pølseveven bratwurst rå/ikke trukket
1 gul løk
3 hvitløksfedd
1 rød chili
3 gulrøtter
3 stilker stangselleri
1 purre
1 boks Mutti cherrytomater
1 boks mixed bønner
1.2 liter oksebuljong
3 laurbærblader
1 god ts tørket timian
1 god ts tørket oregano
Salt og Pepper

Olivenolje

 

Skjær hvitløk, chili (uten frøene) og løk i strimler. Vask og skrell gulroten, purre og stangsellerien og skjær i passe biter. Ha olivenolje i en stor kjele og blansjer alle grønnsakene noen få minutter. Ha olivenolje i en stor kjele og blansjer alle grønnsakene noen få minutter. Tilsett krydderne, cherrytomatene og oksebuljongen. La suppen småkoke i 5 minutter under lokk før du klemmer ut kjøttboller av bratwurstene. La småkoke vider i ytterligere 15 minutter. Hell av væsken på bønnene og skyll godt. Legg oppi bønnene og skru av plata. La suppen få roe seg i 5 minutter til bønnene er varme og før du serverer med finhakket persille over.

Bruker du karbonadedeig kan du røre inn 1 egg og krydder i deigen og forme små kjøttboller i håndflaten før du legger de i suppen. Når kjøttbollene flyter opp er suppen ferdig. Bruker du røkte pølser legger du i pølsene på slutten sammen med bønnene og lar de bare trekke seg varme.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s