Vegetar brokkolipai

screenshot_20170227-223624Dette er en veldig smakfull vegetarpai som er superenkel og rask å lage. Jeg kjøpte en ferdig smørdeig/butterdeig som inneholder færre karbohydrater enn paideg og fylte den med egg, revet ost, brokkoli, rødløk, kalamata oliven og fetaost. Smaksett med salt, pepper og oregano og stek i 25 minutter. Egg, brokkoli, rødløk og oliven er alle ingredienser som står på min «Topp 10 sunne ingredienser»-liste. Hvis du ønsker kan du å tilsette flere ingredienser som tomat, purre, sopp og friske urter, men prøv gjerne denne enkle og gode kombinasjonen først. Server gjerne en frisk salat til.

Slik lager du en smakfull vegetarpai på en travel hverdag til 4 personer:

 

1 ferdig smørdeig (5 plater)
6 egg
100 g revet ost
1 brokkoli
1 rødløk
1 neve kalamata oliven uten stein
1 fetaost
Salt
Pepper
Tørket oregano
Olivenolje

Sett ovnen på 225 grader.

 

last-nedTin butterdeigen og trykk ut i en stor paiform. Jeg kjøpte en firkantet smørdeig i Sverige som ligger sammenrullet på bakepapir og oppbevares i kjøleskapet. Den var både billig (14.90) og hadde lang holdbarhet. Smørdeigen finnes også i glutenfri.

 

screenshot_20170227-224246Rør sammen eggene og hell over smørdeigen. Strø revet ost over.
Skjær brokkoli i passe store buketter og rødløken i skiver og fordel utover.

screenshot_20170227-224135Legg på kalamata oliven og fetaost. Avslutt med å ha på salt, pepper og oregano.

screenshot_20170227-224608Stek paien i 25 minutter på 225 grader midt i ovnen. Etter steking heller du over litt olivenolje. Serveres gjerne sammen med en frisk og enkel salat laget av ruccola, agurk og tomat.
Vel bekomme!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s