Stekte sardiner og sirtuiner

screenshot_20170220-160043Sardiner er noe av det sunneste du kan spise! Sardiner er sunt for både hjertet og kroppen,  og en rik kilde til omega 3-fettsyrer, protein, kalsium, B12- og D-vitaminer. Her hjemme er det vanlig å kjøpe sardiner på boks i enten vann eller olje og kan nytes som de er eller stekes. Smaken er litt som makrell. Jeg valgte sardiner i olivenolje og chili som jeg stekte lett i pannen og serverte med salat, smilende egg og en frisk urtevinaigrette. Lettvint, sunt og godt måltid som tar 8 minutter å tilberede og kan nytes som både lunch, middag og kvelds. Er du opptatt ev helsen din bør du prøve å spise så mye fet fisk som mulig. Enten som eget måltid eller på brødskiva. Sardiner og flere av de andre råvarene i dette måltidet inneholder proteinet sirtuin som er livsviktig, kan forlenge livet ditt og gjøre deg slank… Om du aldri kommer til å spise sardiner bør du likevel lese HELE dette blogginnlegget og lære om «slankegenet» sirtuin.

Sjekk ut hvordan du lager dette vellkomponerte måltidet her:

 


Til 1 person:

1 boks sardiner (inneholder 3-4 små sardiner)
1 egg
Salat
Agurk
Tomat

screenshot_20170220-155942Urtevinaigrette:
1 sjalottløk
1 finhakket hvitløksfedd
1 finhakket rød chili (uten frø)
1 ss finhakket gressløk
1 ss fnhakket persille
1 sitron (saften og finrevet skall)
2 ss eplecidereddik
0.5 dl olivenolje
1 ts sukker
Salt
Pepper

Kok egget i 8 minutter.
Skjær salat i strimler og agurk i skiver.
Vask sitronen. Riv skallet og press ut saften. Ha alle ingrediensen til urtevinaigretten i et glass med lokk og rist godt. Velg en eplecidereddik som er mild i smaken. Smak til med salt og pepper. Sardinene er ganske oljete i smaken så den trenger en syrlig og frisk vinaigrette. Når egget er ferdig kokt legger du det raskt over i kaldt vann og stopper kokeprosessen.

screenshot_20170220-155852Hell alt innholdet i sardinboksen over i en stekepanne og stek sardinene raskt på hver side. Ca 1 minutt på hver side.

screenshot_20170220-155609Legg salat, egg og sardiner på en tallerken. Topp med vinagrette og avslutt med grovkvernet pepper.

screenshot_20170220-104405Ikke forspis deg på sardiner! Hvis du ikke er vant til å spise denne fete fisken bør du begynne med litt sardin slik at du ikke går og raper (pardon my french) resten av dagen. Jeg tror alle synes at taco er bedre enn sardiner så ikke planlegg sardiner til middag på en fredag. Start i det små og lær deg å elske denne sunne råvaren.

 

screenshot_20170220-155715Sardiner, olivenolje, citriusfrukt (sitron), bladpersille, chili og løk inneholder et protein som heter sirtuin. Sirtuin er det hotteste på diettfronten om dagen fordi dette proteinet påvirker forbrenningen din,  cellefornyelse og cellelevetid, inflamasjon/betennelse i kroppen, hukommelsen osv. Sirtuin blir kalt for «slankegenet» da disse proteinene hjelper deg å holde vekten eller gå ned i vekt uten at du gjør den minste ting. Dette er dietten som anbefaler deg å drikke rødvin og spise mørk sjokolade. Ja, du leste riktig! og les gjerne mer om  sirtuin HER. Snikgjest følger ingen dietter, men at vi skal spise mer av sirtuinrike råvarer fremover er sikkert. Det kommer flere oppskrifter og tips om sirtuin fremover. Hold linja 😉

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s