Laks og grønnsakspagetti

Denne smakfulle og sunne middagen lager du på 10 minutter!! Med en «spiralizer» eller et juliennejern lager du spagetti av sunne og gode grønnsaker i en håndvending mens laksefiletene står i ovnen med sweet chili saus. Grønnsakene nytes raw slik at kroppen din får nyttiggjort seg alle de viktige næringsstoffene. Spagetti av gulrot og agurk blandes  sammen med en sunn og smakfull urtedressing. Du kan pimpe lakseretten opp med mer krydder, flere grønnsaker og annet tilbehør, men akkurat denne middagsretten bugner av næringsstoffer, omega-3 og sunn olivenolje. Har du unger som ikke liker grønnsaker så er kanskje dette en artig måte å få de til å spise mer grønt på. Snikgjest har testet flere spiralizere og funnet en type som både er effektiv og billig.

Slik lager du en supersunn og smakfull laksemiddag med grønnsakspagetti til 4 personer:

4 laksefileter
4 ts sweet chili saus

4 gulrøtter
1 agurk

Urtedressing:
1 dl ekstra virgin olivenolje
4 ss eplecidereddik
Saften fra 1/2 sitron
1 finhakket hvitløksfedd (kan droppes)
1 ts maldonsalt
1 ts grovkvernet pepper
1 neve finhakkede urter (Persille, oregano, mynte, timian etc)
1 ts sukker eller 1 ts honning


Sett ovnen på 200 grader.
Beregn 1 til 2 laksefileter per person.
Legg laksefiltene i en ildfast form  og ha sweet chili saus over. Ca 1 teskje til hver filet.
Sett laksen i ovnen i ca 10 minutter. Ikke varmluft! Varmluft tørker ut fisken.


Vask og skrell gulrøttene. Sett en gulrot i spiralizeren og vri rundt. Gjenta med de andre gulrøttene og agurken. Ha over i en bolle og bland lett. Hvis du får veldig lange spagetti kan du klippe de i mindre biter slik at de er enklere å spise.


Jeg har prøvd flere typer spiralizere og juliennejern. Alt fra elektrisk til brett med sveiv. Noen rivjern tar kun myke grønnsaker og knekker hvis du prøver rotgrønnsaker, andre tar for stor plass i skapet og noen holder ikke det de lover. Denne håndholdte modellen fra GEFU får du kjøpt hos Clas Ohlson til 269 kroner. Den har skarpe blader i 2 tykkelser og funker til alle slags grønnsaker. Dette innlegget er IKKE sponset og er kun min private mening og erfaring.


Bland sammen urtedressingen ved å ha alle ingrediensene i et glass med lokk som du rister godt. Denne urtedressingen er utrolig sunn og frisk og kan brukes som dressing til alt. Du kan variere smaken ved å tilsette litt sennep, balsamico eddik, kapers, hvitløk, oliven, soltørkede tomater etc. Litt frisk mynte sammen med andre urter gjør veldig ofte susen til et spicy og salt måltid. Visste du at EPLECIDEREDDIK er rik på vitaminer og gunstige mineraler som magnesium, jern, kalsium, natrium, magnesium, svovel, kobber, fosfor og silisium. Kalium er nøkkelen til bygging av muskler, overføring av nerveimpulser og hjerteaktivitet. Har du et rikt magnesiuminntak vil du hjelpe kroppen din å unngå melkesyre i bena under trening. Trenger du flere grunner til å innta EPLECIDEREDDIK? Eplecidereddik har anti-virus, anti-bakteriell og anti-sopp egenskap. Den kan også bidra til å forbedre tarm uregelmessigheter og til å fjerne giftstoffer fra kroppen i en raskere hastighet. Lag en flaske med urtedressing og ha stående i kjøleskapet. Dressingen smaker enda bedre når den får stått noen dager. Spesielt hvis du har presset hvitløk i. Hell dressingen over grønnsakspagettien og bland godt.


Server laksefileten på en seng av sunn og fargerik grønnsakspagetti. Topp gjerne med litt ekstra sweet chili. Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s