Aubergine gratinert i smakfull tomatsaus

20160502_215101

Dette var egentlig et oppryddingsprosjekt jeg ikke hadde tenkt til å blogge, men resultatet ble så vanvittig bra at jeg bare må dele det. En enkel og rask tomatsaus blir en rågod saus å gratinere skiver av aubergine i. Toppet med mozzarella og frisk persille ble dette et skikkelig nydelig og sunt måltid. Du kan tilsette stekt kjøttdeig, bacon og krydder for mer smak, men jeg synes den smakfulle tomatsausen gjorde jobben alene uten kjøtt. Jeg tar mer enn villig mitt personlige ansvar for miljøet ved å spise mer kjøttfritt. Jeg kommer aldri til å kutte ut kjøtt da jeg tror at norske og spesielt kortreiste kjøttprodusenter drifter på et vis som fremmer dyrevelferd og bærekraftig landbruk. Jeg synes EAT-rapporten har mange selvfølgelige poeng (intet nytt under solen egentlig), men når fru Stordalen går i hylla på KIWI og plukker veganske halvfabrikata for å lære Leo å spise kjøttfritt blir jeg lei meg. Ikke rart hun har mange store halvfabrikata konsern i ryggen for å utgi denne rapporten. Her er det mange penger å tjene for å utvikle, fremme og selge nye fabrikkprosseserte vegetar-/veganprodukter. Så mitt budskap til deg er å kutte ut noen dager med kjøtt og kjøp heller ekte, rene og lokale råvarer når du skal unne deg kjøttvarer. Her i Østfold er vi heldige med mange flotte aktører som dyrker nydelige grønnsaker og avler rene kjøttprodukter. Både produsenter, slaktere og utsalg. Slenger med oppskriften på en deilig, enkel og kjøttfri middagsrett som er laget fra bunnen. Stjernehagen Andelshagebruket Røed på Jeløy dyrket aubergine i fjor.

Slik lager du aubergine i tomatsaus til 2-3 personer

20160502_215033

1 stor aubergine

1 mozzarella

1 boks mutti tomater

1/2 løk (1/2 purre hvis ibs/lavfodmap)

1/2-1 rød paprika

1 gulrot

1-2 hvitløksfedd (droppes hvis ibs/lavfodmap)

1/2-1 rød chili

1 dl hønsebuljong

2 ss tomatpure

2 ss oregano

Salt

Persille

Start med å bråkoke tomatsausen. Finhakk hvitløk, løk, chili, paprika og gulrot. Varm litt olje i en liten kjele og ha oppi hvitløk, chili og løk. Når dette er gjennomvarmt tilsetter du gulrot, paprika og bokstomat. Rør en halv buljongterning og tomatpureen ut i 1 dl vann og ha i kjelen. Tilsett tørket oregano og salt. La tomatsausen småkoke i 5 minutter. Du kan godt kjøre den glatt med en stavmikser, men jeg liker den litt chunky.

20160502_214932

Skjær aubergine i ca 1.5 cm tykke skiver og legg i en ildfast form. Du kan godt legge 2 lag. Hell over tomatsausen.

20160502_215003

Topp med mozzarella i skiver eller annen revet ost og gratiner ca 25 minutter på 200 grader. Ønsker du å ha kjøtt til kan du strø bacon i terninger på toppen eller røre inn stekt kjøttdeig i tomatsausen.

20160502_215253

Etter steking strør du finhakket persille over. Server gjerne salat og brød til. Dette smakte bare helt himmelsk. Sunt og godt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s