Sunnere og mer smakfull potetsalat fra Østfold

Du trenger ikke mange ingredienser for å lage en skikkelig god og sunn potetsalat dersom du bruker det aller beste av tilgjengelige råvarer. Her i Østfold bor vi midt i matfatet og Snikgjest vet å sette pris på det! Økologisk småpotet fra Vestre Bjølsund i Rygge er nydelige på smak. De smaker like godt kalde og med skallet på. Faktisk er de sunnere da. Du beholder flere næringsstoffer under koking og kokte, kalde poteter har mindre lett fordøyelig stivelse enn varme poteter og derfor mindre påvirkning på blodsukkeret. Årets smakfulle poteter toppes med deilig dressing laget på RO økologisk rapsolje med hvitløk fra Degernes + ramsløksaltet til Fru Timian i Rakkestad og limeeddik. Rapsoljen er kaldpresset og inneholder mer omega 3 enn olivenolje og kan spises dersom man har en sensitiv tarm og ikke tåler vanlig hvitløk/løk. Topp med finsnittet purre og persille. Koker du potetene kvelden før mens du ligger lettere henslengt på sofaen og ser på TV, tar den potetsalaten nøyaktig 1 minutt å lage. Perfekt tilbehør til røkt laks/ørret, spekemat, skalldyr og til alle som ikke orker majonesete potetsalater.

 

Slik lager du den enkle potetsalaten fra Østfold:

 

Til 3-4 personer:

 

1 kg øko småpotet fra Vestre Bjølsund vaskes og småkokes hele i 20 minutter under lokk. Hell av vannet og avkjøl. Del i 2 når de er kalde.

 

Lag dressing ved å røre sammen:

0.5 dl RO øko rapsolje med hvitløk

1 ss ramsløksalt fra Fru Timian

1 ss Belberry limeeddik

 

Hell dressingen over potetene. Topp med finsnittet purre eller vårløk og persilleblader. Potetsalaten kan pimpes opp med sylteagurk, eplebiter, rødløk og ruccola.

Potetene ble kjøpt fra bonden selv under årets «Smaken av Rygge» på Carlberg Gård. Ramsløksalt, hvitløksolje og eddik får du kjøpt hos Snikgjest ❤ Lokalmat.

Potetsalaten ble servert med røkt ørret fra Drågen Smokehouse og rumme fra Dalahushaugen som begge kan kjøpes hos Snikgjest. Noras sylteagurk fra Fløgstad i Rygge får du kjøpt i alle butikker. Østfold ass!

Snikgjest

Lokalmat

Lokalmatsenteret på Dilling

selger

Den Sorte Havre, Kanel Latte og honninger fra Moss, Rygge, Våler, Larkollen etc.

Åpningstid:

torsdag + fredag kl 11-18

Lørdag kl 11-16.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s