Sunn frokost med svarthavre, eple og gresk yoghurt

Personlig har jeg ikke matlyst før ved lunchtider, men for å gi meg selv den beste fysiske og psykiske starten på dagen tvangsforer jeg meg selv med litt frokost. Ja, du leste rett. Tvangsforer! Jeg har egentlig ikke lyst, altså matlyst, men gjør det likevel. Som Nike sier «just do it». Hvis jeg ønsker å ha stabil vekt må jeg fokusere på stabilt blodsukker. Jeg legger på meg både hvis jeg spiser for mye og for lite. Kroppen lagrer fett når blodsukkeret er for høyt eller for lavt. Verdens sunneste havregryn fra Den Sorte Havre i Våler inneholder 15% mindre karbohydrat, mer probiotisk fiber, mer av det sunne fettet og det smaker mye bedre enn annen havre. Probiotika er med på å regulere sunn tarmhelse, øker immunforsvaret og tilrettelegger for 85% av seratoninproduksjonen (lykkehormon) i tynntarmen din. Du får jevnt blodsukker og det metter lenge. Prøver du å spise minst mulig karbohydrater er det helt suverent å innta disse til frokost. Da har du nemlig hele dagen å omdanne de til energi og hele dagen å forbrenne denne energien på. Lettkokte havregryn av svarthavre er spiseferdig og kan derfor inntas som de er med litt gresk yoghurt, revet eple, nøtter, honning og kanel latte. Kanel gir god smak og regulerer også blodsukkeret ditt. Honning fra hjemstedet ditt styrker også immunforsvaret ditt med probiotika og bipollen. Dette må jo bare bli bra, og det smaker utrolig bra.

 

Slik mekker du en rask og sunn frokost med de beste råvarene fra Snikgjest:

 

0.5 – 1 dl lettkokte havregryn fra Den Sorte Havre

1/2 revet eple

1.5-2 dl gresk yoghurt (melk)

1/2 neve nøtter

1 ts honning

1 ts Kanel Latte

 

Finn frem en skål og ha yoghurt oppi. Gresk yoghurt inneholder få karbohydrater og sunt fett, men du kan bytte ut med annen yoghurt, kesam, biola, melk, mandelmelk etc. Hell på lettkokte havreflak. Havre er i utgangspunktet glutenfritt, men kan være produsert hos Møller med andre kornsorter som ikke er glutenfritt. Mengden råvarer må du nesten avgjøre selv. Spis deg mett med god samvittighet!!

 

Du kan variere med andre typer frukt og bær, men revet eple er naturlig friskt, søtt og syrlig. Ha honning og kanel over eplet før det blir brunt. «Kanel Latte» fra Mill & Mortar er laget med økologisk Sri Lanka kanel (den beste typen) med et hint av chili, kardemomme og ingefær. Det lukter litt jul og smaker himmelsk. Nøtter har sunt fett, og mandler hjelper deg å forbrenne magefettet, men ikke for mye da nøtter har mye kalorier.

Spis, nyt og angrip dagen etter beste evne.

 

Snikgjest

Lokalmat

Lokalmatsenteret på Dilling

selger

Den Sorte Havre, Kanel Latte og honninger fra Moss, Rygge, Våler, Larkollen etc.

Åpningstid:

torsdag + fredag kl 11-18

Lørdag kl 11-16.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s