Smakfull torsk i form

Sunn torskemiddag med mye smak

Jeg synes jeg stadig minner meg selv på å spise mer fisk… Egentlig har jeg veldig lyst på bacalao om dagen, men en eklere variant uten klippfisk som krever litt mindre planlegging. Torsk i hverdagen skal være enkelt å lage, raskt å tilberede og hverdagssunt. Finn fram en ildfast form du kan steke alle ingrediensene i. Kutt paprika, purre, rødløk, chili og torskefilet i passe biter. Legg i formen sammen med en håndfull oliven uten stein. Hell over hakkede bokstomater og varm buljong (kokende vann og en halv hønsebuljongterning blandet sammen i den tomme tomatboksen). Stek i ovnen et kvarter. Eller til fisken flaker seg. That’s it! Server med litt finhakket persille over. Sunt, vakkert, smakfullt, smartkarbo og enkelt. Det blir nesten ikke bedre.

Slik lager du skikkelig enkel og smakfull torskemiddag i form:

Torsk til 3 personer:

600 gram torskefilet (eller lettsaltet torsk) uten skinn og bein (200 gram pr person)
1 boks hakkede tomater
1/2 boks kokende vann + 1/2 terning hønsebuljong
1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 purre
1/2 rødløk
1 neve sorte oliven uten stein
1 rød chili
Flaksalt + grovkvernet pepper
Chiliolje (kan droppes)

Det blir ikke enklere enn å tilberede alle ingrediensene i en ildfast form

Sett ovnen på 180 grader

Skjær paprika, purre og løk i middels store biter og legg nederst i formen. Fjern frøene og finhakk chilien og fordel jevnt over grønnsakene. Tilsett en håndfull oliven uten stein. Jeg synes kalamataoliven egner seg best til dette. Hell over en boks hakkede tomater. Du kan sikkert også bruke 2 bokser dersom du har sultne middagsgjester eller lager til 4 personer. Så rører du ut en halv buljongterning ut i en halvfull tomatboks med kokende vann. Hell i formen. Del hver torskefilet i 3 passe store biter og legg øverst.
Ønsker du litt ekstra sting på tirsdagstorsken har du på noen dråper chiliolje over. Jeg bruker Drit Forbanna sin «Letter irritert» chiliolje som er middels sterk. Strø litt maldonsalt og kverne litt pepper over helt til slutt.

Stekes i 15 minutter på 180 grader eller til torsken flaker seg.

Enkel og meget smakfull torsk i form

Du kan selvsagt bytte ut torsken med skrei, steinbitt, uer, kveite, sei, laks, ørret, klippfisk og stort sett all annen fisk. Har du mange middagsgjester kan du drøye middagen med å servere kokte poteter, villris, perlespelt eller hele byggryn til. Strø over finhakket persille ved servering.
Håper det vil smake!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s