Saftig kyllingfilet med kremet byggotto


Jeg har tidligere pakket inn både kylling- og svinefilet i spekeskinke eller bacon og stekt dem, så det er ikke noe nytt. Det som er nytt med denne oppskriften er måten du steker kyllingfileten på som sørger for helt fantastisk saftig kjøtt. Legg ett par skiver port salut og serranoskinke oppå kyllingfileten og stek den pakket inn i bakepapir midt i ovnen. Ikke bare er det en utrolig lett måte å tilberede kjøttet på, men du kommer til å bli henrykt når du skjærer i det saftige kjøttet. Saftig kyllingfilet med salt speskinke smaker utrolig godt sammen en kremet byggotto og årets ferske kantarell. Bygg er som kjent sunnere enn ris og du kommer til å digge den kremete varianten av byggotto.

Ønsker du å si farvel til tørr kylling bør du tilberede kyllingen din slik:

Til 4 personer trenger du

4 stk kyllingfilet
4 skiver port salut (ridderost, norvegia etc)
8 skiver serranoskinke (bacon, spekeskinke)

Kantarell (aromasopp, sjampinjong)

2,5 dl hele DUGA byggkorn
8 dl varm hønsebuljong
2 dl matfløte
1/2 gul løk
2 hvitløksfedd
Olivenolje
1 dl revet parmesan
Salt
Pepper
Persille


Sett ovnen på 200 grader.
Finn frem en ildfast form og ha bakepapir over. Legg kyllingfiletene på bakepapiret.
Legg 1-2 skiver port salut oppå hver av kyllingfiletene. Du kan godt ha friske urter på også. Brett 2 skiver serranoskinke over filetene. Det gjør ikke noe om de ikke går helt rundt. Bare brett de innunder slik at de dekker toppen.

Legg bakepapiret godt over kyllingfileten slik at de er pakket inn.
Stekes midt i ovnen i 30 minutter på 200 grader.

Mens kyllingfileten steker lager du kremet byggotto.
Skjær løk og hvitløk i små biter. Riv parmesan. Kok opp vann og rør ut buljongterninger. Hønsebuljongen skal tilsettes varm
Varm olivenolje i en stekepanne og tilsett løk og hvitløk. Når løken er gjennomvarm har du oppi DUGA  byggkorn. Stek videre til alle byggkorna er gjennomvarme. Tilsett gradvis varm hønsebuljong. Rør ofte. Når du har kokt opp hønsebuljongen tilsetter du matfløten. Kok til den er nesten absorbert. Helt til slutt rører du inn revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Stek kantarell eller annen sopp i en stekepanne med litt olje eller smør. Gjerne litt trøffelolje. Krydre med salt og pepper.


Server kyllingfileten på kremet byggotto med stekt sopp til. Du kommer til å bli vilt begeistret for denne måten å steke kylling på.


Gleden av å se kyllingsaften renne ut når du skjærer i kjøttstykket er overveldende. Så enkelt og så vanvittig smakfullt.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s