Ostefylt kyllingfilet innpakket i skinke

bilde 5 (2)
Kyllingfilet kan lett bli tørt, men ved å pakke den inn i skinke og knyte den sammen med hyssing forblir kjøttet saftig. Disse filetene er fylt med god ost, hvitløk og persille. Det er ganske enkelt genialt å legge alle ingrediensene i en form og bake de i ovnen samtidig. Med et hav av gode nypoteter nå, og hvis du velger de minste, er de ferdig stekt samtidig med kyllingen. Litt salt bacon på toppen er med på å lage en god skysaus sammen med osten.

Jeg sier bare halleluja!!

Slik lager du en deilig form med ostefylt kyllingfilet til 3 personer:

bilde (18) Skjær et snitt i fileten og legg ett helt hvitløksfedd, en kvast persille og en skive god ost, gjerne brie eller hvit Castello, inni. Ta 2-3 skiver skinke og legg over. Bruk en hyssingstump og knyt fileten sammen slik at innholdet ikke tyter så mye ut under steking.

bilde 3 (8)
Legg filetene i en ildfast form sammen med små nypoteter. Hell over litt god olivenolje, salt, pepper og klipp litt fersk persille over. Avslutt med å strø litt smårett bacon over potetene og kyllingfileten.

bilde 3 (7)
Helt til slutt skjærer du resten av osten i skiver og legger oppå filetene.

bilde 2 (7)
Formen settes i ovenen på 200 grader i 40 minutter.

bilde 1 (5)
Denne kyllingen blir sikkert tørr tenker du nå, men NEI det gjør den ikke! Skinken og hyssingen som holder fileten sammen gjør at kjøttet bevarer sin saftighet, samt at sprøstekt bacon og ost gir kjøttet et deilig og smakfullt ytre.

bilde 2 (6)
Dropp å lag salat til.. dette skulle jo være enkelt! I verste fall kan du dele opp ett par tomater for å tilsette retten litt syre 😉 Kjapt, enkelt og veldig snadder 🙂

 

Reklame

4 kommentarer om “Ostefylt kyllingfilet innpakket i skinke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s