Varmrøkt makrell med frisk eplechutney

bilde 2 (4)
Tilgangen på makrell i år har vært rikelig! Makrellen har regelrett hoppet frivillig opp i båten eller opp på land.  Dette har medført lave priser i fiskedisken og at «gud og hvermann» prøver å gi bort denne supre matfisken.
Makrell tåler ikke å ligge lenge i fryseren så hvis du har noe liggende bør den spises snarlig.
Jeg har grillet makrell tidligere i sommer og nå tok jeg frem abu-røken. Varmrøyking av fisk er utrolig enkelt, raskt og godt. Har du ikke røykeovn steker du den i panna som vanlig, men prøv gjerne denne friske eplechutneyen.
Smakfulle epler, søt honning, salt kapers og rødløk gir makrellen et skikkelig friskt løft.

Slik gjør du:
Image-1 (5)

Eplechutney

1 pink lady eple
1/2 rødløk
1 ss kapers
Saften fra 1/4 sitron
2 ss akasie honning
Gressløk
Salt og pepper
(noen dråper hvitvinseddik)

bilde 2 (5)
Skjær eple og rødløk i små biter og varm det i en liten kjele/stekepanne. Tilsett kapers, honning, sitron, (hvitvinseddik), salt og pepper. Bland godt på svak varme i noen få minutter. Helt på slutten tilsetter du finklippet gressløk eller dill.

bilde 1 (4)
Avkjøl og hell chutneyen over på et tett glass som du oppbevarer i kjøleskapet.

Image-1 (3)
En røykeovn er veldig lett å bruke. Du trenger kun flis og rødsprit. Det finnes forskjellige typer flis med ulik essens og innhold som setter sitt preg på fisken. Spør i butikken.
Har du ikke allerede en røykeovn anbefaler jeg deg å investere i en. Vi snakker ikke et økonomisk tungt løft her, men et kjøp på under 400 kroner som denne. Du kan røyke både fisk og kjøtt i en slik ovn og den er ikke større enn at den kan fraktes i en pose med på tur, i kano og til hytta. To stk makrell som hadde liggi i salt over natten trengte kun 12 minutter i røykeovnen. Oppskrifter til røyken følger med røykeovnen eller så har du det fantastiske verktøyet Google 😉

r

Reklame

2 kommentarer om “Varmrøkt makrell med frisk eplechutney

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s