Løk Bhaji – frityrstekt løk med chili, hvitløk, koriander og ingefær

bilde (115)
Dette er en av mine indiske favoritter. Jeg kan spise meg mett på denne super enkle, men vanvittig smakfulle og sprøstekte løk bhajien. Det smaker så utrolig godt av deilige krydder som chili, hvitløk, koriander og ingefær og har den nydelige gulfargen fra gurkemeie.
Onion bhaji er løkringer blandet med en røre av kikertmel, bakepulver, krydder og urter for så å havne klasevis i frityren. Kikertmel gjør skorpen ekstra smakfull og sprø pluss at det er glutenfritt.

Dypp bhaji i raita eller spicy mango chutney.. mmmm!

Slik lager du denne enkle, men smakfulle retten på 15 minutter:

bilde (104)
2-3 stk løk både rød og gul
1 liter nøytral olje
100 g siktet kikertmel
1 ts bakepulver
0.5 ts gurkemeie
0.5 ts rødt chilipulver
0.5 ts ingefærpulver
1 ts salt
1 finhakket grønn chili
1 finhakket hvitløksfedd
2 ss finhakket koriander
Vann

Start med å skrelle løken og skjære den i strimler. Du kan godt variere tykkelsen på strimlene for å få litt struktur på bhajien, men ikke bredere en 1 cm.

bilde (102)
Lag bhajirøra ved å sikte kikertmel og røre inn bakepulver, krydderne og den finhakkede korianderen, hvitløken og chilien. Visp inn vannet gradvis litt etter litt til du har en passe tykk røre (omtrent slik du ville stekt sveler med). Bland løken godt med røra. Ikke la løken ligge for lenge før du friterer dem.

Fyll olje så den går ca 8 centimeter opp langs kanten i kasserollen eller sausepanna.
Varm opp oljen til 160-180 grader.
Det vil frese rundt en trepinne når du stikker den nedi.
Legg forsiktig en spiseskje med løkblandingen ned i frityren. Ikke friter for mye på en gang! Jeg pleier å ta en liten kjele og kun frityrsteke en og en skje.
Friter i noen få sekunder og ikke mer enn 2 minutter. Ta ut med en hulsleiv eller lignende, og la løkringene renne av på kjøkkenpapir.

Ved servering strør du fingersalt og frisk koriander over og legger med noen skiver lime son kan presses over. Bhaji smaker helt fantastisk alene, men også veldig godt ved siden av raita og smafull chutney..

bilde (88) bilde (83)
Slik lager du en rask raita:
Finhakk en rødløk og en neve frisk mynte. Rør dette inn i 3 dl yoghurt naturell sammen med 1 ss mintegelè og 1 ts salt. Pynt gjerne med frøene fra et granateple.
bilde (103)
Det er perfekt snacks dagen derpå eller på en dag man ønsker noe skikkelig smakfull junkfood.

Du får kjøp alle matvarene på Matland i Moss.

 

 

En kommentar om “Løk Bhaji – frityrstekt løk med chili, hvitløk, koriander og ingefær

Legg igjen en kommentar