Ovnsbakt sjøtunge

bilde 1 (92)
Sjøtunge er en flyndrefisk med hvitt og fast kjøtt. Den er nydelig på smak og enkel å tilberede, men muligens litt vanskelige å filetere så jeg valgte å steke fisken hel i ovnen. Jeg dro av skinnet på oversiden og smakstilsatte den enkelt med olivenolje, salt, pepper, sitron og friske urter. Et lite pluss var at fisken viste seg å ha deilig rogn.
Jeg serverte sjøtungen kun med rømme og ørretrogn, men neste gang blir det med kokte poteter. Dette er super enkel måte å tilberede fisken på, også på en hverdag.

Anbefaler deg virkelig å stikke innom fiskebutikken å prøve sjøtunge, piggvar, rødspette eller annen flyndrefiske og tilberede den på dette enkle viset:
Jeg synes det er vanskelig å si hvor mye fisk du skal beregne per person da det forsvinner mye i rensing av fisken. Selve fiskefileten er ganske liten.
Kjøp en stor fisk til 2 personer eller enda bedre er å kjøpe små fisk (ca 600 g) og servere en fisk per person.

Sjøtunge
Olivenolje
Sitron
Salt og pepper
Dill
Persille
Purre
Rømme
Poteter

bilde 1 (93)
Sett ovnen på 180 grader.
Start med å renske fisken. Fyll vasken med kaldt vann. Tilsett noen dråper eddik. Eddikvannet vil fjerne fiskeslimet enkelt. Sjøtungen har et ru skinn, derav navnet, og tåler en omgang med oppvask(fiske)børsten.
Klipp av finnene langs begge sider av fisken. Skjær et snitt i fiskeskinnet nederst på halen. Ikke skjær vekk halen da den er glimrende å holde i når du skal dra av skinnet. Flyndrefisk er litt vanskelig å håndtere, men helt overkommelig. HER får du fint tips på hvordan du kan filetere sjøtungen. Jeg valgte å kun fjerne skinnet på oversiden og steke fisken hel. Hvis man ikke er veldig god på å filetere synes jeg man får mer igjen av det smakfulle fiskekjøttet ved å steke den hel. Du trenger absolutt ikke å fjerne skinnet heller, men hvis du gjør det er fisken serveringsklar så fort den er ute av ovnen.

bilde 2 (92)
Legg fisken på et stekebrett. Skvis over saften fra en halv sitron og hell over en god olivenolje. Salte og pepre og topp med lit finhakkede urter. Hvis du ønsker kan du ha litt aluminiumsfolie over slik at urtene ikke blir stekt, men siden den kun skal i ovnen i 20 minutter på 180 grader synes jeg det gikk fint å steke den åpen.

bilde 2 (94)
Kok poteter, finn frem rømmen og smelt litt smør hvis du vil. Server gjerne med litt kaviar eller ørretrogn til. Denne nydelige fisken trenger ikke noe fancy tilbehør egentlig.
Litt dårlig bilde av sluttproduktet da jeg ønsket å spise fisken mens den enda var varm 😉 Det smakte bare helt utrolig godt! Jeg er så heldig å ha en sjøtunge i fryseren også og den skal pakkes inn i folie og slenges på grillen 😉

Neste gang du er i fiskebutikken er du litt tøff og kjøper noe annet enn torsk, ørret eller laks 😉 Det er enkelt å tilberede fisk! Denne flotte sjøtungen ble levert av Son Brygge.

 

Reklame

En kommentar om “Ovnsbakt sjøtunge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s