Julepølsegrateng

IMG_20151209_160958

Dette er en super grateng å lage av rester etter julematen eller du kan lage den å servere i romjulen. Både store og små kommer til å digge denne måten å servere sossiser, rosenkål, løk og poteter på. Potetmos med muskat og deilig Pølseveven julesossiser med smeltet smør over. Lettvint og veldig godt!

 

Slik lager du pølsegrateng til 3-4 personer:

 

8 kokefaste poteter (Astrix)

1 dl fløte

2 ss smør

1 ts muskat

Salt & pepper

 

5  Pølseveven julesossiser (eller flere)

Rosenkål

1 stor rødløk

100 g smeltet smør

 

IMG_20151209_161224

Skrell og del potetene i passe store biter. Kok de myke og hell av vannet. Tilsett smør, fløte, muskat, salt og pepper og grovmos med en gaffel.

 

IMG_20151209_161327

Ha potetmosen over i en ildfast form. Bruker du ferske rosenkål lønner det seg å forvelle de raskt 3 minutter før du legger de potetmosen. Frossen rosenkål er allerede forvellet. Legg pølser, rosenkål og rødløk i båter oppå potetmosen. Stekes midt i ovnen i 20 minutter på 200 grader.

 

IMG_20151209_160832

Smelt godt med smør til å helle over. Strø litt fingersalt, rosépepper og frisk timian over ved servering.  Benytter du middagsrester og ingredienser som allere er stekt og kokt trenger gratengen kanskje bare 15 minutter på å bli varm. Ha de kokte potetene i en bolle og rør inn fløte, krydder og smeltetakk smør. Du trenger ikke å varme opp på nytt.

Håper det vil smake!

Julepølsene er sponset av Pølseveven.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s