Sprøstekt søtpotetpizza

screenshot_20160914-203647Jeg har lett etter et godt alternativ til pizza med mel og har forsøkt blomkålbunn etc uten å bli fornøyd. Jeg ønsket en pizzabunn som du kan skjære i stykker og spise med hånden, og gjerne sprø kanter. Denne søtpotetbunnen laget på kun søtpotet, havregryn og egg ble akkurat slik jeg ønsket!! Den smaker i tillegg veldig godt er vanvittig rask og enkel å lage. Ingrediensene moses rå i en kjøkkenmaskin med blader, så bres potetblandingen utover stekeplata og forstekes i 15 minutter før fyllet skal på. Creme fraiche og mozzarella passet perfekt til søtpotetbunnen, spesielt med de soltørkede tomatene og oregano på toppen. Ren lykke!!

 

Slik lager du sunn og glutenfri søtpotetpizza til 2 personer:

 

2 porsjonspizzaer:

1 søtpotet (middels stor)

1 egg

1.5 dl havregryn

1 ts maldonsalt

2 ss olivenolje

 

Sett ovnen på 200 grader.

screenshot_20160914-203958Skrell søtpoteten og skjær den i biter. Ha poteten over i kjøkkenmaskinen sammen med egg, havregryn, olivenolje og salt. Kjør miksingen i minst 2-3 minutter. Synes du blandingen blir for tykk tilsetter du ett egg til. Tåler du ikke egg kan du bruke 2 spiseskjeer av vannet som ligger i boksen sammen med kokte kikerter. Kikertvannet er full av stivelse, og skal ha egghvitelignende egenskaper som gjør at det egner seg å bruke i stedet for egg og kalles aquafaba.

screenshot_20160914-204147Spre søtpotetblandingen utover et bakepapir med en slikkepott. Ønsker du en sprø bunn bør du lage den så flat som mulig. Stek pizzabunnen i 15 minutter på 200 grader. Ta pizzabunnen ut og pensle den med litt olje før den får ytteligere 5-10 minutter i ovnen for å gjøre den sprøstekt i kantene.

screenshot_20160914-204048Ta søtpotetpizzaen ut og legg på et godt lag med creme fraiche og revet mozzarella. Skjær tomater i skiver og fordel rundt.

 

screenshot_20160923-111336
Jeg brukte himmelske gode soltørkede pomodori tomater fra italienske Sacla,  store greske oliven fra Olymp og tomatolje fra la Española. Strø tørket oregano og stek i ca 10 minutter, eller til mozzarellaen er sprøstekt.

 

screenshot_20160914-203916Jeg har tidligere laget lavkarbo pizzabunn med maismel, men denne søtpotetpizzaen var enda bedre. Søtpotet kommer i en hvit variant også. Den er ikke så søt i smaken og kan brukes på lik linje som den orange.

 

screenshot_20160914-203758Alle råvarene til denne pizzaen er fra Guttas Gårdsbutikk i Råde. De har stort utvalg av oljer og andre gourmet produkter fra Middelhavet.

 

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s