Baconsnacks med sjokolade, nøtter og chili

screenshot_20170209-140932Vi snakker low carb og high fat! Vi snakker den ultimate snack for bacon og sjokoladelskere. Kombinasjonen sprøstekt og salt bacon sammen med mørk sjokolade duppet i mandelflak og chili sitter rett i sikringsboksen. Har du en hot date på Valentines er det dette sammen med en mørk porter du skal servere. Dette er skikkelig dudefood som viser vei til mannens hjerte via magen. Jeg er rimelig sikker på at dette funker på ei dame også! Server baconsnacks som forrett eller dessert. Det blir garantert suksess ❤
«Bacon har en magnetisk tiltrekningskraft».. sitat Christopher Sjuve. Forfatteren bak baconbibelen «Alt smaker bedre med bacon».

Slik lager du raskt og enkelt syndig og smakfull baconsnacks:

 

 

screenshot_20170209-1405516 stk tykke skiver av røkt sideflesk uten svor
50 g 70 % mørk sjokolade
1 dl finhakkede nøtter/mandelflak
Chillikrydder/chiliflak

screenshot_20170209-140442Først steker du baconet sprøtt i en stekepanne. La det dryppe av seg og tørke på papir og del de i 2.
smelt sjokolade i en kopp på 50 grader i ovnen.
Finhakk nøtter eller mandelflak og ha på en tallerken.
Bruk chilikrydder eller chiliflak som du liker. Gjerne chipotle som har litt søt og brent smak. Du kan også bruke finhakket frisk chili.

Når baconet er tørt og kaldt dypper du det i den smeltede sjokoladen før du ruller den i nøtter og/eller chili. Legg baconet på bakepapir til sjokoladen stivner. Sett gjerne baconet til avkjøling i kjøleskapet og frem til servering.

screenshot_20170209-140755En mørk porter passer perfekt til denne forretten. Servere du denne som dessert ville jeg valgt en fruktig portvin. Lykke til med Valentines daten ❤

screenshot_20170202-115503Denne oppskriften fant jeg i baconbibelen «Alt blir bedre med bacon», skrevet av Christopher Sjuve. Christopher er baconforfatter, hobbykokk og matredaktør for nettstedet Klikk.no. «Alt blir bedre med bacon» er en samling av 75 oppskrifter med bacontilnærminger til snacks, middagsretter, desserter og som påskjønnelse til råvarer forbundet med annet enn sprøstekt svineside – samt en fortelling om grisens og baconets opprinnelse.

 

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s