Fiskegryte med chorizo og reker

Screenshot_20170308-113355Her har du en litt hot jambalay-inspirert fiskegryte med torsk, chorizo og reker. Fiskegryta har masse god smak og er så rask og enkel å lage at du kan skape hverdagsmagi uten å svette en dråpe. Denne smakfulle fiskeretten inneholder mange sunne og smakfulle ingredienser som hvitløk, chili, tomater, gulrot, persille, torsk og reker. Rekene er på sitt beste nå på vinterstid så Snikgjest var selvfølgelig nedom Kanalen i Moss og handlet ferske reker hos» Årviken». Ønsker du å bruke sesongens råvarer bytter du ut torsken med den flotte skreien. Du kan også servere fiskegryta med ris, poteter, pasta eller brød til.

Slik lager du en skikkelig smakfull fiskegryte til 3-4 personer:

 

300 g ferdig pillede reker
500 torskefilet (laks, sei, skrei osv)
200 g chorizo
2 bokser Mutti tomater (cherry og polpa)
3 hvitløksfedd
1 rød chili
1 gul løk
1 paprika
1 gulrot
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ts salt
Olivenolje
Persille

 

Del torsken i store terninger. Finhakk løk, hvitløk og chili. Skrell gulroten og ta av skinnet på chorizoen og skjær i skiver. Del paprikaen i små biter.

Ha olivenolje i en stor kjele og fres alle grønnsakene og chorizoen i noen få minutter. Chorizo er en spansk spekepølse med sterk smak som gir god kraft til fiskegryta. Tilsett paprikapulver, spisskummin, salt og tomatene. La gryta stå og surre noen minutter før du har oppi torskebitene. For ekstra smak kan du tilsette 1 dl hønsebuljong. Legg på lokk og la gryta stå og småputre i ca 5 minutter til fisken er gjennomvarm og flaker seg. Pill rekene og finhakk persille.

Screenshot_20170307-111059Snikgjest var som vanlig innom den blide og stolte (tekst på lua) fiskeren Finn Erik Årvik som selger ferske reker fra båten sin «Årviken» i Kanalen. På vinterstid er rekene på sitt beste med hardere skall og større tyggemotstand.

Screenshot_20170307-110735Hell i en god øse med fiskegryte i en dyp tallerken og topp med ferske reker og finhakketpersille.

Screenshot_20170307-110600Du kan bruke all slags fisk i denne gryta og du kan tilsette oliven og andre krydder/urter om du vil. Denne oppskriften er inspirert av oppskriftsheftet til Kiwi «Fisk! Kjapt, sunt og billig» som jeg har gjort enda kjappere og enda sunnere. Orginaloppskriften som er med ris tar lengre tid å lage og inneholder mye mer karbohydrater, men du kan sjekke den ut HER. Den ser veldig god ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s