Peanøttsmør

IMG_1254 (2)
PEANØTTSMØR  er magevennlig pålegg, men jeg skal også bruke dette peanøttsmøret i peanøttsaus. Du kan kjøpe sunt og godt peanøttsmør på helsekosten, men det koster en dullion. Ikke kjøp den billige amerikanske varianten i butikken som inneholder en haug av tilsetningsstoffer. Lag ditt eget peanøttsmør så vet du at du får i deg sunne råvarer. Det er superenkelt og raskt å lage. Jeg kjøper en pose av de billigste peanøttene i butikken som er ristet og saltet, så dropper jeg salt når jeg lager smøret. Peanøttsmør er nydelig på brødskiva og kan brukes i kakebaking, i sauser og dressinger. Du kommer til å finne unga stående å spise med skje rett av glasset. Øk smaken på peanøttsmøret ved å tilsette kanel, kardemomme, vanilje eller chili. Spice up your life som du ønsker.
 
Slik lager du et deilig peanøttsmør:

 

1 pose peanøtter (roasted)
1/2 dl extra virgin olivenolje (eller annen smaksfri olje)
2 ss extra virgin kokosolje
1 ts kanel
1 ts brunt sukker (honning hvis du ikke er lavfodmap)
1 ts kardemomme
1/2 ts ekte vanilje

IMG_0826 (2)
Først rister du peanøttene litt i en stekepanne på middels varme. Rør rundt så alle peanøttene blir gjennomvarme. De skal ikke bli brunstekt, bare varmes.
Ha olivenolje og kokosolje i en foodmixer. Tilsett de varme peanøttene og kanel, brunt sukker, kardemomme og vanilje. Kjør ingrediensene til et mykt smør.
Liker du det litt chunky mixer du det litt kortere.
Ha over i et glass. La peanøttsmøret stå fremme på benken til avkjøling før du setter det i kjøleskapet.

Du kan bruke andre nøtter og lage hasselnøtt/valnøtt/pekan og mandelsmør også. Hvis du liker maten litt spicy tilsetter du litt chilipulver.

IMG_1169 (2)
Dette peanøttsmøret skal ikke bare brukes til pålegg, men også til å lage en skikkelig smakfull peanøttsaus til kyllingspyd som blogges om noen dager.

En kommentar om “Peanøttsmør

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s