Ovnsstekt laks med persille og parmesan

bilde 2 (131)
Dette er en enkel, men vanvittig smakfull middag av laks toppet med frisk persille og revet parmesan, liggende på en seng av cremet og finsnittet fennikel, kål og løk. Sammen med rømme, smeltet smør og kokte poteter ble dette en helt utrolig deilig middag. Veldig enkel å tilberede, men skikkelig smakfull.
Middagen tilberedes i ildfast form i ovnen. Null stress 🙂

Slik lager du en deilig fiskemiddag til 4 personer:

 

4-6 laksefileter
1/2 hvitkål
1 gul løk
1 fennikel
2 vårløk
3 ss olivenolje
1 beger creme fraiche
Persille
Parmesan
Sitron
3 ss olivenolje
Salt og pepper

Poteter og rømme som tilbehør.

Sett ovnen på 200 grader.

bilde 2 (130)
Finsnitt kål, løk og fennikel og legg i en ildfast form. Rør inn 3 spiseskjeer olivenolje, creme fraiche, finsnittet vårløk, salt og pepper.
Sett formen midt i ovnen i 20 minutter.

bilde 1 (131)
I mellomtiden smaksetter du laksen med saften fra en halv sitron, salt og pepper.  Finhakk persille og strø over. Til slutt river du et godt lag med parmesan på toppen. Stek fisken i 10 minutter på 200 grader.

bilde 1 (132)
Server fisken med kokte poteter,  smeltet smør og rømme. Du kan bruke samme fremgangsmåte på ørret, steinbit og torsk. Jeg lager mange fiskemiddager, men det var artig å se at ungdommen sloss om den siste laksebiten. Friske urter, sprøstekt parmesan, kokte poteter og smeltet smør var en utrolig fin kombinasjon. Dette skal jeg lage snart igjen.

Jeg brukte skiver av villaks fra Matland.

Reklame

6 kommentarer om “Ovnsstekt laks med persille og parmesan

  1. Spørsmål – står nå midt i middagsprosessen 😉
    Kål, løkk mm står nå i ovnen….og jeg leser videre i oppskriften – at fisken skal stå i 10 min. Skal fisken ligge opp på kål mm i disse 10 min. Dvs da at kål mm står tilsammen 30 min?! På bildet ligger fisken på bakepapir og teksten sier ikke noe om fisken skal inn igjen SAMMEN med kål mm….. (He he – kanskje jeg får svar nå? Da slipper jeg å ta en sjans….om 14 min 🙂

  2. Tilbaketråkk: Ren matglede | Snikgjest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s