Lavkarbo rundstykker eller brytebrød

IMAG2164
Dette saftige og gode brytebrødet var enkelt å lage, og jeg må innrømme at min skepsis ble totalt forvandlet til optimisme. Jeg har nemlig forsøkt en del lavkarbo oppskrifter som jeg ikke har vært særlig fornøyd med, men dette var bare skikkelig bra.

Mulig jeg sov i både matte- og formingstimen, men jeg fikk 10 rundstykker eller et noe usymetrisk brytebrød.. he he 😉 MEN det smakte vanvittig godt!!

Slik gjør du:

Screenshot_2014-04-08-09-28-50

Jeg hadde ikke sesammel, men kjørte 1 dl sesamfrø i foodmixeren og fikk det tilnærmet likt sesammel (tror jeg…). Jeg byttet også ut fløten med et sunnere alternativ. Jeg hadde nemlig en boks kokoskrem stående. Det er færre karbohydrater og sunnere fett i kokoskremen enn fløten. Det funket fint og brødet ble både saftig og luftig.

IMAG2149
Når jeg hadde blandet alle ingrediensene og deigen skulle stå og hvile i 10 minutter ble jeg en smule skeptisk til hvordan jeg skulle klare å forme rundstykker av denne «røren», men det var overhode ikke noe problem!

IMAG2151
Når fiberhusken får gjort jobben sin og svellet sammen med vesken blir det en flott deig som det er lett å forme. Jeg brukte en spiseskje å ta med for å få rimelig like store rundstykker. Til slutt penslet jeg med litt melk og strødde over sesamfrø og svarte fennikelfrø. De ble stekt i ovnen i 20 minutter på 175 grader.

IMAG2162 (2)
Hvorfor jeg ikke klarte å legge 10 stykker sammen til ett brytebrødet er jeg usikker på, men neste gang går det sikkert bedre.. he he 😉

Som dere ser på oppskriftbildet har jeg funnet denne på bloggen til Jill. Stikk gjerne innom og titt på andre flotte oppskrifter hun har lagt ut HER..

IMG_20140408_103644
Denne oppskriften skal brukes mye fremover ❤

3 kommentarer om “Lavkarbo rundstykker eller brytebrød

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s