Tapas på gaffel

bilde (55)
Tapas på gaffel er en genial og litt annerledes måte å få dine gjester til å smake på nydelige tapas kombinasjoner de kanskje ikke selv hadde tenkt på.
Å servere på gaffel gjør at du kan stå og spise og samtidig frigjøre hånden til å holde i velkomstdrinken  😉

Jeg lagde 4 ulike kombinasjoner som jeg synes passer bra sammen. Det finnes uendelig med måter å sette sammen gode smaker på. Prøv deg frem!
Tapas er fingermat og skal være litt grovt og rustikt synes jeg og satte derfor gaflene i forskjellige kopper og vaser. Gamle/antikke gafler er strålende å bruke da de som regel har lengre pigger.

Her er mine forslag:

 

bilde (59)
1. Min favoritt kombinasjon er Serrano, dadler og blåskimmelost. Jeg hører stadig at folk ikke liger blåmuggost, men jeg har mang en gang sneket inn litt i ulike retter og fått vanvittig skryt for smaken. Når jeg avslører trikset har det endt med helomvending og omfavnelse og bruk av denne deilige osten. Det samme er det mange som sier om dadler, men den søte smaken passer perfekt til den friske osten og smakfulle skinken.
Ta ut kjernen på daddelen og rull den inn sammen med litt blåskimmelost og stikk på gaffelen.

bilde (54)
Sett gaffelen i et passe høyt glass eller kopp. Tenk litt ukonvensjonelt og sjekk hva du har i skapet. Det er stilig med klart glass og tøft med kopp eller blikkboks, litt etter hva slags setting du ønsker.

bilde (53)
2. Chorizo, salchicon eller salami sammen med fetaost og paprika er en deilig variant.
Du får mye smak fra pølsen, roer det noe ned med en kremet fetaost og piffer opp igjen med paprika, oliven eller hvitløk.

bilde (60)
Du kan kjøpe et glass med ferdig feta i paprika og bare dele de etter hvor store biter du ønsker. Oliven og hvitløk kan kjøpes hver for seg på glass eller i løsvekt i ferskdisken. Ferskdisk er suverent for enslige eller i husholdninger hvor bare en person spiser slikt. Da kan man kjøpe LITT av det man ønsker og slippe å kaste halvfulle glass..

bilde (57)
3. Manchego, smakfull serrano og frisk honningmelon med balsamico dressing er en enkel med snadder kombo. Skinke og melon passer veldig godt sammen og nesten like godt som manchego og skinke 😉
Jeg kan ikke tenke meg annet enn at alle vil like dette gaffelspydet. Både store og små. Balsamico dressingen med fikensmak er faktisk en av de beste balsamicoene jeg har smakt og anbefales kanskje fremfor den originale. Den får et friskt løft av fiken og passer derfor også nydelig til salat.

bilde (56)
4. Klassisk tapassmak av Serrano, gouda, soltørket tomat, oliven og balsamico er siste variant jeg foreslår. Det er jo også noe med at man forventer en viss smak. Her kan du bruke en helt vanlig balsamico og velge oliven etter eget ønske. Finn en oliven du liker godt selv og server den gjerne også som tilbehør. Jeg har blitt veldig glad i de grønne olivene fra Hutesa som heter «Grandma style Malaga». De er myke og har en rund og god smak.

bilde (51)
Oliven med ansjos.. Ja, du leste riktig! Disse grønne olivene får en litt saltere smak, men du hadde aldri gjettet at det var ansjos i de. Dette glasset med ansjos og hvitløk er en perfekt og myk start for en som aldri har spist ansjos før. Boksen koster 10 kroner og er virkelig verdt et forsøk! Hell den i et anonymt glass og du vil overraske gjestene dine når du etterpå kan fortelle at de har spist oliven med ansjos 😉

bilde (58)
Det finnes et hav av tilbehør til tapas, men disse gelène fra norske Lisa Gourmet er veldig gode. Minte er ofte brukt til tapas og frisker opp. Jeg liker veldig godt akevitt gelè til spekemat. Disse gelène kan du bruke til gryter og annet kjøtt.

bilde (61)
Håper du får lyst til å prøve noen av tipsene eller lage noen gode kombinasjoner du liker selv. Og du trenger ikke å bruke gaffel 😉
Produktene får du kjøpt på Matland i Moss.

Reklame

En kommentar om “Tapas på gaffel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s