Asiatisk pepperkrabbe

image
Dette er en trendy streetfood måte å servere krabbe på som opprinnelig er fra Singapore. Den bruser i smak av sterk chili, søt ingefær, smakfull asiatisk basilikum, frisk sitrongress og tre typer hele pepper.
Det høres kanskje fancy ut, men det eneste du gjør er å lage en marinade ved å kjøre alle ingrediensene i en mixer. Kok krabben selv eller kjøp ferdig kokte. Knekk klørne og mariner sammen med krabbehuset i peppersausen. Rett før servering varmer du krabben raskt opp i en stor kjele.  Serveres med brød og aioli.

Slik lager du enkelt en spennende krabbefest til minimum 4 personer:

 

image
4 krabber med klør
8-10 krabbeklør (beregn 1 krabbehus og ca 4 krabbeklør per person)

2 stilker sitrongress
5 cm ingefærrot
5 hvitløksfedd
1-2 røde chili
1 ss svarte pepper
1 ss rosèpepper
1 ss grønn pepper
1 neve asiatisk basilikum
1 neve bladpersille

1 dl soyasaus
1 dl honning

Sitron, brød, aioli, chilimajones og thai glaze som tilbehør.

image
Start med å lage marinaden. Grovhakk og ha sitrongress, ingefær (skalet), hvitløksfedd, chili (fjern frøene), alle tre typene pepper, asiatisk basilikum og bladpersille i en mixer og kjør det småhakket. Det utløses nå en helt fantastisk deilig lukt på ditt kjøkken. Det er bare å begynne å glede seg til å spise. Får du ikke tak i thailandsk basilikum i en lokal innvandrerbutikk kan du holde deg til bladpersille. Vanlig basilikum gjør ikke samme nytten..

image
Tilsett soyasaus, gjerne av typen «dark soya», og honning i mixeren. Blandes i ca 1 minutt.

image
Fjern alle klørne fra krabben og knekk de lett med en skalldyrsknekker, nøtteknekker eller som på bildet ved å slå et hakk i skallet med en kokkekniv. Tenk at marinaden skal kunne sive inn i krabben uten at hele kjøttet eksponeres. Bruk gjerne den kjelen som krabben skal varmes opp i til å marinere i. Mariner i minst 30 minutter. Jo lenger jo bedre!

image
Varm krabben ved å skru platen på ganske høyt og rør ofte rundt slik at all krabben blir varm. Husk at krabben allerede er kokt slik at krabbekjøttet ikke blir seigt ved for lang koking. Etter 5 minutter på høy varme kan du slå av platen og legge på lokk. Da har du 5 minutter på deg til å skjære opp brød og sitronskiver, mens krabben trekker under lokk.

image
Dekk bordet med avispapir slik at man kan søle og kose seg. Legg gjerne frem små poser under tallerken til å samle krabbeskalet i. Har du skalldyrknekkere legger du de på bordet, hvis ikke funker det fint med brødfjøl og hammer også. Her er det masse smak i krabben så det holder å servere med Bryggas aioli og godt brød. Er du typen som foretrekker krabbe naturell med kun majones er nok ikke denne retten for deg. Denne spennende smaksbomben er for snikgjester som ønsker å oppleve matkultur fra Singapore i sin egen stue.

image

Jeg serverte også med en Thai «ingefær og sitrongress» glaze fra mesterkokkene FCC (Flying Culinary Circus). Den passet perfekt til denne retten. Dressingen får du kjøpt på Meny.

Tusen takk til Son Brygge for alltid like god service og for store og flotte krabber.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s