Lettsaltet torsk med gulrotpurè og chorizo

IMG_20151031_081521
Lettsaltet torsk får frem barndomsminner hos meg. Det var alltid et høydepunkt rundt middagsbordet hjemme når Pappa kom hjem med nydelig fersk fisk fra fiskehandleren. Vi spiste den alltid med smeltet smør, gulrøtter og poteter.
Dette er en lett pimpet versjon av denne middagen, men bare lett.. for noen minner skal ikke kludres for mye med!

Slik lager du en super sunn middag med trukket lettsaltet torsk, poteter, chorizo og enkel gulrotpurè:

Beregn 350-500 g lettsaltet torsk per person
Chorizo eller bacon

2 poteter per person

Gulrotpurè til 4 personer
6 gulrøtter
2 ss smør
0,5 dl fløte (kan skippes)
Salt
Pepper

Skrell og del gulrøttene i passe store biter. Kok de i en kjele med små amandine poteter som du ikke skreller. Kok til potetene er ferdig og hell av vannet.
Kjør gulrøttene til en mos i en foodmixer sammen med smør og fløte. Smak til med salt og pepper.
Potetene steker du lett noen minutter i en stekepanne med litt smør, finhakket persille og salt/pepper mens fisken trekker.
Skjær chorizo eller bacon i terninger.  Stek den lett i en tørr panne. Du kan godt smelte noen spiseskjeer med smør i stekepannen også ,til saus, du får i så fall litt chilismak på smøret.

IMG_20151031_083047 (1)
Mulig jeg gjentar meg til det kjedsommelige, men stikk til fiskehandleren og kjøp fersk fisk. Ikke fordi kjedebutikkene har mye dårligere kvalitet, men du går glipp av så utrolig mye flott informasjon, tips og service. Denne gangen var det Ketil Lundem-Meisler, sjefen på Son Brygge, som tilbød hyggelig og flott hjelp til Snikgjest.

Kok opp vann i en stor kjele. Ha oppi 2 laurbærblader, 1 spiseskje hele pepperkorn og 1 kork klar eddik. Legg den lettsaltede torsken i kjelen og vent til vannet koker opp igjen. Da slår du av plata og lar fisken trekke lett under lokk til fiskekjøttet flaker/skiver seg. Ca 8-10 minutter.

IMG_20151031_081701 (1)
Legg gulrotpurè på tallerken og topp med et stort stykke lettsaltet torsk. Ha over litt sprøstekt chorizo og noen smørstekte poteter. Sist, men ikke minst, heller du over litt chorizozmør eller vanlig smeltet smør.

Takk til Son Brygge for nydelig fisk og flott hjelp.

 

 

 

Reklame

4 kommentarer om “Lettsaltet torsk med gulrotpurè og chorizo

  1. …et tips; når du skal lettsalte torsk; bruk sukkersalt – samme blandingsforhold som når du sukkersalter rogn før den skal røykes og bli til kaviar.

    ..w..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s