Sunn havregrynspizza

Screenshot_2016-02-09-08-36-28-1Denne pizzaen har slått ned som en bombe i trenings- og fitnessmiljøet. Jeg som kun ferdes i skog og mark hadde aldri snublet over denne oppskriften hvis det ikke var for et tips fra en vakker zumbainstruktør. Jeg var mildt sagt skeptisk, men da «Den sorte havre» kom i hus måtte jeg jo selvfølgelig teste. Gjett om jeg er glad for det!! Den smaker kjempe godt, er veldig sunn og vanvittig enkel og rask å lage. Den er glutenfri, pakket med proteiner og inneholder det sunne enumettede fettet. What’s not to like?

Slik lager du sunn havregrynspizza til 2 personer:

 

70 g havregryn
1 egg
1 boks tunfisk  (bruk alt innhold i boksen, også vannet)

Rød pesto (du kan bruke grønn eller creme fraiche)
Revet mozzarella
Ruccola
Strandaskinke
Parmesan
Cherrytomater (røres inn i litt olje og oregano)
Frisk basilikum

Screenshot_2016-02-09-08-32-51-1Sett ovnen på 200 grader.
Ha havregryn, egg og alt innholdet av tunfiskboksen i en bolle og rør godt sammen.
Ja, du leste riktig! Det skal være tunfisk i pizzadeigen, men du smaker ikke tunfisken etterpå. Skjønner om du blir skeptisk.. men du kommer til å bli positivt overrasket.
Hvis du ønsker kan du ha litt krydder i pizzadeigen og gjøre pizzadeigen finere ved å kjøre den glatt med en stavmikser.
Bre deigen utover bakepapir med en slikkepott. Denne oppskriften er nok til 2 vanlige porsjoner, men du kan jo bare doble oppskriften å lage en langpannebunn.

Screenshot_2016-02-09-08-33-35-1Smør på rød pesto, grønn pesto, creme fraiche eller pizzasaus.
Strø over litt mozzarella og stek den i ca 18 minutter eller til du ser at osten er sprøstekt.

Screenshot_2016-02-09-08-35-25-1Ta ut pizzaen og legg på et lag ruccola, strandaskinke, cherrytomater og frisk basilikum. Avslutt med å rive parmesan over. Du kan variere toppingen etter eget ønske.

Screenshot_2016-02-09-08-38-00-1Den Sorte Havre produseres av familien Anstensrud i Våler og har nå fått merkelappen «Spesialitet» som Matmerk deler ut til produkter som oppfyller fastsatte krav til råvare, produksjonsmetode og/eller oppskrift. Den sorte havre kan spores tilbake til vikingtiden i Norge og er mer næringsrik en noen annen havre. Sjekk ut hjemmesiden til Den sorte havre HER.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s