Gresk linsesuppe

IMG_20151126_213417 [13444]
Ikke la deg lure av et litt kjedelig utseende på denne linsesuppen. Den er alt annet enn kjedelig! Jeg ble bare helt utrolig positivt overrasket over de deilige smakene denne suppen har. Selv om det ikke er mange ingredienser eller buljong i den smaker den vanvittig godt. Skyll og legg linsene i bløt før du koker opp suppen med deilig løk, hvitløk og laurbærblader. Du trenger ikke være helsefreak for å spise linser, men dette er en tradisjonell gresk suppe som er rik på både næringsstoffer og smak.

Slik lager du linsesuppe til 5 personer:

 

1 pose linser
1 liter vann
1 gul løk
1 rød løk
3 hvitløksfedd
2 ss tomatpurè
4 laurbær blader
1 ss hele pepper
1 ts timian
1 ts salt
5 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik

 

IMG_20151125_144747 [13445]
Start med å legge linsene i bløtt ett par timer før du skyller de godt i et dørslag under rennende vann. Ha linsene i en stor kjele sammen med 1 liter vann. Tilsett hele hvitløksfedd, løk i biter, laurbærbladene, pepperkornene og tomatpurè og kok i 30 minutter.
Så tilsetter du salt, olivenolje og eddik og lar suppen koke i ytterligere 15 minutter.
Serveres gjerne med litt finhakket persille.

Jeg ble positivt overrasket over hvor mye smak det var i denne suppen. Den fikk være med meg på jobb og ble testet av 3 kollegaer som alle forsynte seg godt og flere ganger.

Denne suppen lagde jeg etter å ha vært på besøk hos Mediterranean Food i Oslo. De er en liten gresk familiebedrift som har importert mat fra Middelhavsområdet i mer enn 20 år.
Snikgjest var så heldig å få med seg masse flotte produkter til bruk på bloggen. Linsene og olivenoljen er fra Mediterranean Food. Sjekk ut hjemmesiden deres HER.

Reklame

7 kommentarer om “Gresk linsesuppe

  1. Hei, har laget denne nå, fantastisk god!😋 Lurer på om de har utsalg i Oslo utenom store kvanta , finner bare det på hjemmesiden?

  2. Da er suppa på kok igjen for 3dje gang! Bare HÆRLIG… og en liten x-tra kommentar hvis noen lurer på timianen, så skal vel den være med på kok hele veien … 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s