Varmrøkt urteørret

Screenshot_2016-02-16-21-20-16-1Å varmrøke fisk selv er kjempe enkelt og går utrolig fort. Jeg lagde en enkel urtemarinade med stavmikseren som jeg penslet på ørreten og rørte inn i guacamolen og dressingen.
Ørreten ble så røkt i ca 12 minutter, makfullt, sunt og godt! Varmrøkt ørret får virkelig frem smaken i kjøttet, samt at det lukter godt av den brente flisen. Og får du først smaken på hjemmerøkt fisk kommer du til å ha aburøken stående lett tilgjengelig. Er du litt skeptisk til å varmrøke selv kan du steke ørreten i ovnen isteden.

Slik varmrøker du fisk selv og lager deilig ørretbagel til 4 personer:

400 g ørretfilet (helst med skinn)
4 sesambagels

Urtemarinaden:
1 hvitløksfedd
1 rød chili
1/2 potte basilikum (eller persille)
1 sitron, skallet av hele og saften fra halve
0.5 dl olivenolje
Salt og pepper

Guacamole:
1 avokado
2 ss urtemarinade

Dressing:
1/2 beger lettrømme (rømme, tyrkisk yoghurt, creme fraiche)
2 ss urtemarinade

Screenshot_2016-02-16-21-12-00-1Først lager du marinaden ved å rive skallet av hele og presse ut saften av halve sitronen. Finhakk hvitløk og chili og ha dette i en bolle sammen med alle de andre ingrediensen. Bruk stavmikseren til å finhakke og blande sammen. Vips har du en urtemarinade og smakstilsetning til guacamole og dressing.

Jeg anbefaler deg å bruke fisk med skinnet på. Da fester ikke fiskekjøttet seg i grillrista og det er enkelt å dele opp fiskekjøttet etterpå. Jeg brukte en hel side ørretfilet med skinn, men du kan også bruke laks eller ørret i biter. Legg fisken med skinnsiden ned og pensle kjøttet med urtemarinaden.

Lag en super enkel guacamole ved  å dele avokadoen i to, ta ut steinen, fjern skinnet, ha avokadokjøttet  i en bolle og tilsett 2 spiseskjeer urtemarinade. Lager du guacamole fra bunnen tilsetter du chili, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Alle disse ingrediensene er jo i urtemarinaden (pluss basilikum og olje) og kan derfor fint brukes smakstilsetning på guacamolen. Kjør glatt med stavmikser eller bland den grovt sammen med en gaffel.

Dressingen lager du ved å røre sammen et halvt beger lettrømme og 2 (eller flere) spiseskjeer urtemarinade.

Screenshot_2016-02-16-21-13-44-1Sett opp aburøken ved å fylle rødsprit i beholderne og legg et tynt lag flis i panna. Du får kjøpt mange ulike flistyper med ulike «smaker». Personlig synes jeg einer og or er best. Tenn på rødspriten og legg på lokket slik at ovnen kan få litt tid på å bli ordentlig varm før du legger i fisken. Husk å røke ute 😉
Når ovnen er varm legger du i ørreten og setter lokket på igjen. La ørreten varmrøkes i ca 12 minutter. Kjøttet skal flake seg når du dytter borte med fingeren. Sjekk gjerne ut videoen på instagram HER.

Screenshot_2016-02-16-21-18-37-1Del bagelen i to og legg på en god porsjon guacamole, varmrøkt ørret, litt friske grønnsaker etter eget ønske og topp med litt urtedressing.

Håper det vil smaken 🙂

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s