«Fish & ships» av rødspette med remulade

20160518_204903Dårlig råd i studentiden resulterte i altfor mange fiskepinnemiddager på 90-tallet og aversjon mot lignende måltider i mange år. Så fikk jeg servert «Fish & ships» innpakket i avispapir med eddik og mayo i London og ble forelsket på ny på Brygga i Bergen. Ordentlig fish & ships av store fiskebiter med skikkelig sprøstekt skorpe er bare helt himmelsk!! Kjøper du torskefilet, batter mix og panko er det skikkelig lett å lage. Remuladen mikses lett sammen med stavmikseren . Jeg var så heldig å få en stor rødspette i fiskegarnet. Denne flotte rødspetten ble filetert og brukt til dette himmelske måltidet. Dette MÅ du bare prøve!

 

Slik lager du «fish & ships» med snadder remulade til 4 personer selv:

 

 

Screenshot_20160518-184830

800 g fiskefilet av rødspette, torsk eller sei
1 pose panko bread crumbs
1 pose tempura batter mix
1.5 dl iskaldt vann
1 liter rapsolje

6 store poteter
2 ss olje
Salt

20160518_204800

Remulade:

1 egg
1.5 dl rapsolje
1 ts eddik
1 ss sitronsaft
1 ss sterk og søt honning (ikke dijon)
Salt
Pepper
10 skiver sylteagurk
1 ss kapers
1 ss finhakket gressløk

Ha egg, olje, eddik, sitronsaft, sennep, salt og pepper i en høy stavmikserbolle. Sett stavmikseren i bunnen av bollen og hold den der mens du mikser sammen majonesen. Da vil oljen gradvis vispes inn av seg selv og majonenes stige til overflaten. Finhakk sylteagurk, kapers og gressløk og vend inn i majonesen. Smak til med ekstra sitronsaft, salt og pepper.

Skjær potetene i passe tynne båter. Bland olje og potetbåtene godt i en pose. Ha over på stekebrett og stek på 225 grader midt i oven i ca 25 minutter. Salte og krydre etter steking.

 

IMG_20160509_150031Jeg var med på å sette ut garn utenfor Larkollen hvor vi var veldig heldige å få mye fisk. Fangsten ble delt og jeg fikk ta med meg den STORE og flotte rødspetten hjem. Jeg hadde nemlig «Fish  chips» på min bloggeliste.

Screenshot_20160518-184351Rens og skjær fisken i passe store biter. Rør sammen tempura batter mix med 1.5 dl iskaldt vann. Jeg legger isbiter i ett glass vann som jeg visper gradvis inn i mixen til ønsket røre. Den skal være litt tykkere enn vaffelrøre.

Varm rapsoljen i en passe stor kjele. Jeg friterer én og én fiskebit. Legg fiskebiten først i batter mix og vend den så i panko brødsmuler. Ha den direkte over i den varme oljen. Ca 180 grader. Når fisken flyter opp er den ferdig. Det går ganske fort å gjennomsteke fiskekjøttet. La den ferdig panerte fisken renne av på tørkepapir.

Screenshot_20160518-183919Fish &  ships er fingermat.

20160518_204729Legg gjerne alle fiskebitene og potetbåtene utover en avis og server med remulade og sitronbåter. Eller lag et  kremmerhus ved å rulle sammen en avis og fyll med fish and chips og server hver enkelt person.

Tusen takk til Oluf Lorentzen for Sitake panko og tempura batter mix. Det er artig å lage mat med skikkelig fine produkter. Disse produktene får du kjøpt på Meny.

Reklame

2 kommentarer om “«Fish & ships» av rødspette med remulade

  1. Hei! Tenkte jeg skulle prøve meg på denne oppskriften. Har aldri frittert noe før, men er ikke 1,5 dl rapsolje litt lite? Skal det ikke dekke hele fiskestykket?

    1. Hei Liv 😊 egentlig kan du bare steke den på begge sider i en stekepannepanne med 0.5 – 1 cm olje. Har du liten kjele å fritysteke i trenger du ikke så mye olje, men det ser du når du fyller i kjelen. Kos dere med fish & chips 😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s