Brenneslesuppe

20160504_213021Noen kaller det ugress og andre kaller det superfood! Det er lite jeg digger mer enn å sanke, fiske, grave, røyke, dyrke og plukke min egen mat. Følelsen av å finne flotte råvarer som bare er der for deg å ha gratis matauk. Benytte seg av ressurser i omgivelsene som folk ikke tenker på å bruke som er deilige og sunne ingredienser i spennende matretter. Toppskuddene på brennesle er utrolig næringsrike. Fulle av C-vitamin og jern, samt minimalt med kcalorier, fett eller karbohydrater. Brennesle smaker ganske likt som spinat, men er enda sunnere. Denne brenneslesuppen lagde jeg på 15 minutter mens kaffetrakteren kjørte i gang dagens første kaffekopp. Suppen inneholder ikke fløte og smakte likevel vanvittig godt med litt hvitløk, ingefær og persille. Suppen helte jeg på termos og fikk være med på tur i Vansjø.

Slik lager du enkelt en supersunn brenneslesuppe:

2-5 liter toppskudd av brennesle (ikke sammentrykt, men lett stablet i en bøtte)
1,5 dl hønsebuljong (2 buljongterninger)
2 hvitløksfedd
1 gul løk
1 ss finhakket ingefær
2 never frisk bladpersille
1-2 ss pepperrot
2 ss eddik
Saften av en halv sitron
Salt
Pepper
Olivenolje

20160504_212958Plukk bare de 3 øverste skuddene av brenneslen. Unngå å brenne deg ved å bruke langarmet genser og hansker. Jobben blir også enklere hvis du klipper av skuddene. Jo mer brennesle, jo mer smak i suppen selvfølgelig..

20160504_212845Vask brennesle godt i kaldt vann før bruk.

Varm litt olivenolje i en stor kjele. Blansjer to finhakkede hvitløksfedd, ingefærrot og en gul løk. Ha det i kjelen og blansjer det lett. Tilsett hønsebuljongen og pepperrot. Jeg pleier å koke opp vann på vannkokeren og ha oppi sammen med buljongterninger dersom jeg ikke har ordentlig hønsekraft på lur. Legg oppi brennesle og bladpersille og småkok i ca 10 minutter.
Helt på slutten rører du inn smaksforsterkerne eddik, sitronsaft, salt og pepper.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.

20160504_213222Du kan godt servere suppen med en kladd rømme og finstrimlet rødløk til. Denne suppen ble helt på termos og nytt på tur i Vansjø.

20160504_213422All mat smaker best på tur, men denne suppen var helt nydelig til kveldsmat hjemme også. Hardkokte egg og brød er også deilig til.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s