Potetgull med kjøttdeig og cheddar saus

Screenshot_20160523-212106Dette er et realt «guilty pleasure» måltid. Eller skikkelig pub mat om du vil.. Her har du salt potetgull med stekt kjøttdeig, jalapeno og flytende ostesaus laget på cheddar og hvitløk. Vi snakker massivt karbo og fett impact. Fullstendig ute av diettkontroll! Må’ru så Maarud.. Uten å være for detaljert kan jeg nevne at trangen etter dette måltidet kom dagen etter en skikkelig jentefest. Kroppen var lett dehydrert og trengte salt. Det aller beste med dette måltidet er at det er enkelt å lage. Det passet jo også godt med at formen ikke var helt på topp. Om du lager dette digge måltidet som helgekos eller du reparerer smaker det ille godt med en kald øl til.

Det er lenge mellom hver jentefest, men jeg skal definitivt lage denne rette snart igjen. Slik gjør du:

 

Salt potetgull
400 g kjøttdeig
2 ss krydder (paprika, spisskummin, hvitløkspulver, salt, pepper etc)
2.5 dl matfløte
50 g smør
2 pressede hvitløksfedd
1 boks Grandma Singleton mild cheddar (120 g)
Jalapeno
Vårløk

Screenshot_20160523-211737Start med å steke kjøttdeigen. Smak til med krydder du liker. Ca 2 spiseskjeer til sammen.

 

cheddar
Så lager du cheddar sausen ved å smelte smøret i en kjele på middels varme. Tilsett fløten og la det småkoke i 5 minutter. Press hvitløksfeddene og rør inn i sausen. Tilsett cheddaren gradvis ved å røre hele tiden. Unngå for sterk varme slik at den ikke brenner seg. Jeg brukte Grandma Singletons revne cheddar på boks. Den har en mild og fin smak, flott farge og er ferdig revet. Du kan bruke hvilken som helst ost.

 

Screenshot_20160523-211510Legg potetgullet i bunnen og ha stekt kjøttdeig over. Hell over godt med cheddar saus slik at det renner nedi sprekker. Strø vårløk i strimler på toppen og avslutt med jalapeno i skiver.

Nyt med kald cola, isvann eller lettøl. Jeg  synes denne smakfulle ølen fra Poppels var godt selskap til dette syndige måltidet.

 

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s