Krabbesalat

20160512_083554Etter en veldig vellykket garnutsetting i Oslofjorden ble det mange krabber å ta med hjem til koking. Siden det var litt tidlig på sesongen var det mest kjøtt i klørne, men hva gjør vel det!? Det er jo kjøttet i krabbeklørne som er aller best og minst jobb 😉 Jeg ønsket en enkel, men smakfull krabbesalat jeg håpet tenåringen også ville like. Jeg holdt meg derfor til rene smaker av gressløk, vårløk, persille og en blanding av rømme og majones. Litt sterk sennep, sitronsaft, eddik, salt og pepper var alt som skulle til. Tenåringen regelrett mumset ristet bruschetta med krabbesalat. Enkelt og vanvittig godt!

Slik lager du en forfriskende krabbesalat:

 

20160512_083406Ca 10-15 ferdig kokte krabbeklør
1 lettrømme
1 pose majones
2 vårløk
1 liten neve gressløk
1 liten neve kruspersille
Saften fra en halv sitron
1 ss sterk sennep (ikke Dijon)
2 ss olivenolje
1 ts eddik
Salt
Pepper

 

20160509_144123Vi satte ut fiskegarn og fikk mange krabber. Jeg valgte å ta med de største hjem for å lage krabbesalat. Krabbehusene var ganske tomme for kjøtt, men klørna var fine. Kok en stor kjele med vann. Ikke ha for mange krabber i kjelen på en gang. Temperaturen på vannet synker når du legger i krabbene. Du vil at vannet skal koke opp raskt igjen slik at det blir minst mulig lidelse for krabben og slik at kjøttet ikke blir seigt. Kok krabbeklørne i ca 10 minutter. Koker du hele krabber må du beregne 15-20 minutter litt avhengig av størrelsen. La krabbene hvile på ryggen etter koking slik at minst mulig kraft renner ut av krabbehuset.
Rens krabbeklørne.

 

20160512_083456Finhakk gressløk og vårløk. Skjær vårløken i tynne ringer.
Ha rømme og majones i en bolle. Tilsett alle de andre ingrediensene og rør lett sammen.
Smak til med mer salt, pepper og sitronsaft.
Liker du frisk dill kan du også tilsette litt av det, men  bare litt. Dill er en veldig dominant smak og du må ikke gjemme den milde krabbesmaken i for mye dill.

20160512_083515Rist brøde i litt olje i en stekepanne og strø over flaksalt og urter etter steking.
Server krabbesalaten til brødet.

20160512_083343Hvis du ønsker å gjøre et større måltid ut av det kan du legge til fylte krabbeskjell, reker, sjøkreps, hummer, dampede blåskjell osv.. Vi ønsket en lett middag og la til røket laks, guacamole og mangochutney som vi er veldig glade i.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s