Spicy gresskarsuppe

Screenshot_20160906-100900Som oftest blir veien til mens man går og matretter til under koking. Ja, det sier seg jo selv.. Denne deilige suppen ble annerledes enn jeg hadde tenkt. Den ble bedre og enklere! Hemmeligheten ligger i simringa av gresskar i biter med hvitløk, løk, chili, revet ingefær og ganske mye tandoori masala. Når disse ingrediensene får velte seg i dette deilige krydderet sprer fantastiske lukter seg i hele huset og danner basen til en veldig god og sunn gresskarsuppe. Jeg droppet kokosmelken og fløten og brukte kun hønsebuljong slik at tandorismaken skulle bli enda tydeligere. Helt på slutten tilsatte jeg ferdigkokte linser og bønner.

 

Slik lager du kjapt og enkelt en spicy gresskarsuppe:

 

Screenshot_20160905-123906

500 gram gresskar

2 hvitløksfedd

1 gul løk

1 rød chili

1 ss revet ingefær

0.5 dl olivenolje

1-2 ss tandori masala (blanding av gurkemeie, spisskummin, kanel, nellik, muskat, karri..)

1.2 liter hønsebuljong

1 boks store hvite bønner

1 boks grønne linser

Kjørvel/persille/koriander

 

Skrell gresskar, løk og hvitløk. Skjær løken i små biter og gresskaret i passe store biter. Finhakk hvitløk og chili. Riv en liten bit ingefærrot. Ha nok olivenolje til at det dekker bunnen på en stor kjele. Varm opp og tilsett alle grønnsakene. Vend de om i kjelen ett par minutter før du har i krydderet. Tandoori masala er ikke et sterkt krydder, men har mye og varm smak. Jeg brukte 2 gode spiseskjeer. Har du ikke dette krydderet tar du en blanding av gurkemeie, spisskummin, kanel, nellik, muskat og karri. La dette simre i kjelen mens du rører om innimellom i ca 10 minutter. I mellomtiden koker du opp vann på vannkokeren. Tilsett så 2 hønsebuljongterninger og ca 1.2 liter varmt vann. La suppen småkoke i 10 minutter før du har oppi kokte linser og bønner. Du kan også ha oppi andre lettkokte grønnsaker som aspargesbønner og squash. Kok i ytterligere 5 minutter før den er ferdig. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

 

Screenshot_20160906-100953Server i dype skåler med litt kjørvel eller annen urt på toppen.

 

Screenshot_20160909-133356.jpgJeg fikk med et stort gresskar på nesten 5 kg fra Guttas Gårdsbutikk i Råde og klarte ikke bruke opp alt selv, derfor tok jeg med halve på jobben. Dette lagde flinke og supersøte Ida nydelig gresskarsuppe av  som vi koste oss med til lunch. Sunt og godt!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s