Menazla Zahra

screenshot_20161017-175042Menazla Zahra er en skikkelig smakfull og spennende rett fra Syria. Zahra er det syriske navnet for blomster og menazla blir ofte brukt på små vegetarretter. Blomkål brukes mye og tilberedes på ulike vis, både med og uten kjøtt. Jeg falt for denne enkle, spicy og fargerike utførelsen med frityrstekte blomkålbuketter. Denne retten trigger sansene fra du koker blomkålen i gurkemeie og til du setter tennene i den og smaker chili, garam masala og ingefær. Herlige smakskombinasjon og garantert en rett alle vil like.

Slik lager du menazla zahra:

 

1 stor blomkål
2.5 dl vann
1 ts gurkemeie
1/2 ts salt

Marinade:
1 gul løk
1 tomat
1 ts hvitløkspurè
1 ts ingefærpurè
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1 ts chili
1/2 ts salt

2 ss rismel
2 ss maismel

1 liter rapsolje
1 neve frisk koriander

screenshot_20161017-123253Skjær blomkålen i mindre buketter og kok den under lokk med  2.5 dl vann, 1 ts gurkemeie og 1/2 ts salt i 5 minutter. Sil av det overflødige vannet og la de avkjøles i dørslaget.

screenshot_20161017-123139Bland sammen marinaden ved å ha alle ingrediensene i en blender og kjør det glatt. Vurder selv hvor mye og hva slags chili du ønsker å ha. Du kan bytte ut hvitløkspurè med 2 hvitløksfedd. Hell marinaden over blomkålen og vend det forsiktig inn. La blomkålen stå til marinering i 1 time i kjøleskapet.

Bland maismel og rismel på en tallerken. Vend blomkålbukettene i melblandingen rett før du frityrsteker de i varm rapsolje. Blomkålen trenger minimalt med tid i frityroljen. De er allerede kokt og skal egentlig bare få en sprø skorpe. La de renne av seg på papir etter steking.

screenshot_20161017-174427Server frityrstekt blomkål med frisk koriander og litt fingersalt over. En nydelig tilbehørsrett eller som snacks alene.

blibossbarer
Bli med på verdens største dugnad og meld deg som bøssebærer HER.

best-fresh-foods-jubileum-copy2Råvarene til denne oppskriften er sponset av Best Fresh Food (Moss Frukt og Grønt) og er en del av Snikgjest sitt bidrag til Tv-aksjonen 2016.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s