Spicy sprøstekt ostebrød

Screenshot_20170404-110950Dette er nøkkelen til suksess for enhver lunch eller koldtbord. Med denne fremgangsmåten kan absolutt alle lykkes med å servere rykende ferskt, smakfullt, høyt og «hjemmebakt» brød. Det aller beste med denne fremgangsmåten er at du setter det sammen dagen før, oppbevarer det i kjøleskapet over natten og steker det mens du dekker på til gjester dagen etter. Her tar du rett og slett og skjærer et kjøpabrød i terninger, legger det i form og heller over en eggeblanding med chili, hvitløk, persille, revet ost og strimlet spekeskinke. Over natten vil eggeblandingen trekke seg inn i brødet og når du tar det ut av ovnen ser det ut som et helt vanlig nystekt brød med masse deilig smak og snadder i. Så enkelt og så vanvittig smakfullt at du bør kanskje lage 2. Server gjerne med en pesto, litt spekemat og ovnsbakte tomater til. Dette brødet kommer til å gå som varmt hvetebrød.

Slik lykkes du med å være den perfekte vert ved å lage et vanvittig snadder ostebrød:

 

1 brød
6 egg
3 dl melk
1-2 ts hvitløkspurè
1-2 ts sambal oelek
1 neve frisk persille
1 ts maldonsalt
1 ts grovkvernet pepper
1 pose revet ost (200 g)
100 g spekeskinke

 

Screenshot_20170404-111323Skjær loffen i terninger. Har du cøliaki bruker du et glutenfritt brød, er du på lavkarbo kjøper du lavkarbobrød, er du livsnyter kjøper du en gourmet smørloff. Alle kan lage dette deilige  brødet! Foruten om Kristin som er allergisk mot egg, men hun kan lage dette italienske landbrødet med serrano og gouda som du finner oppskrift på  HER. Kristin kjøper nemlig brød eller baker eget brød uten egg.
Rør sammen egg, melk, hvitløkspurè, sambal oelek, finhakket persille, salt og pepper.
Smør en brødform godt med smør.
Fyll halve brødformen med brødterninger og hell over eggeblandingen og strø halvparten av osten over. Du kan godt blande lett med fingrene.
Så legger du i resten av brødterningene og heller over resten av eggeblandingen. Avslutt med revet ost. Igjen, bland gjerne lett med fingrene og trykke brødet litt sammen.

 

Screenshot_20170404-111404Dekk over med plast og sett i kjøleskapet natten over. Får du gjester sent på kvelden lager du brødformen på morningen. Jeg tipper det holder med 5 timer i kjøleskapet.

Ostebrødet stekes på 180 grader i 40 minutter. Jeg serverte brødet til en hjemmelaget pesto, en Marchisio trøffelsalami og ovnsbakte tomater. Tomatene legger du i en ildfast form sammen med hvitløksfedd,  heller over olivenolje, krydrer med tørket rosmarin og timian og steker sammen med brødet de siste 20 minuttene.

 

Screenshot_20170404-111040Ta det sprøstekte ostebrødet ut av ovnen og la det hvile noen minutter i brødformen før du har det over på skjærefjølen. Har du ikke smurt formen godt nok sitter brødet fast i bunnen, men da kan du bare sette hele brødformen på bordet. Ingen grunn til panikk! Brødet smaker så godt at gjestene vil ikke la seg affisere av det.

Håper det vil smake!
Denne oppskriften fant jeg inspirasjon til hos fantastiske Mia som driver bloggen «Mat på bordet». Hun hadde laget en frokost/dessertvariant av armeriddere i form som du kan se HER. Følg hennes blogg for herlig inspirasjon.

 

 

8 kommentarer om “Spicy sprøstekt ostebrød

 1. ÅÅÅÅHHHH herremin dette var fantastisk 🙂 Eg laga litt vri da eg ikje gadd på butikken, men gud så digg.. må nok snart ha dette ijen 🙂
  Tusen takk for godt tips 🙂

 2. Hei!
  Lagde dette brødet i går. Gledet med til å smake og det luktet veldig godt.
  Stekte som du skrev, men mitt var helt bløtt når jeg skulle ta det ut av formen.
  Uspiselig……hva gikk feil tro?????

  1. Hei Berit 😊 Så utrolig kjedelig å høre. Det kan være at brødet du har brukt ikke suger til seg nok væske og at du må se an mengden egg/melk du bruker. Alle ovner er også forskjellige så noen trenger lenger steketid enn andre eller man må øke/senke temperaturen litt. Prøv igjen da vel 😊 Jeg brukte oppskriften til «mat på bordet» og det funket veldig bra for meg. Vet også om andre som har hatt stor suksess med samme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s