Laksesmørbrød med smakfull potetsalat


Det enkle er ofte det beste heter det og dette laksesmørbrødet er virkelig et bevis på det. Røkt laks i skiver servert på en smakfull potetsalat med purre og pepperrot, toppet med dill, rødløk og ørretrogn. Vi snakker høyt smørbrød som metter, tilfredsstiller og er enkelt å lage. Potetsalaten er helt nydelig tross sine få ingredienser og passer like godt til spekemat, grillmat og kjøtt generelt. Når Snikgjest er i København er det obligatorisk med smørrebrød til frokost på Peder Oxe. Her serveres det nysmurte og deilige rugbrødsmørbrød med laks, reker, lun leverpostei, ost, sild, hønsesalat, roastbeef og rødspette. Vi snakker tradisjonell dansk mat av ypperste kvalitet servert med snaps og øl. Jeg simpelthen elsker slik smørbrød som du kan kle opp med fancy tilbehør og strippe ned med kvalitetsråvarer. Det blir aldri feil med smørbrød. Hverken til frokost, lunch, middag eller kvelds. En annen fordel er at du kan smøre de på forhånd hvis du skal ha gjester.

Slik lager du et deilig dansk laksesmørrebrød med smakfull potetsalat:

 

Potetsalat:
500 g partypotet (nypotet, Amandine)
1 purre
1 lettrømme
3 ss lettmajones
1-2 ss pepperrotkrem
1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper

Røket laks
Rugbrød
1 rød løk
Frisk dill
Ørretrogn

 

Screenshot_20170403-164816Jeg ble overrasket selv over hvor god denne potetsalaten ble. Stod faktisk å funderte over hva jeg hadde hatt i den som gjorde den så frisk og kom til at det var pepperroten som ga den et frisk løft. Så enkelt og så godt!
Kok potetene med skallet på. Du kan selvfølgelig skrelle de, men jeg synes skallet til slike partypoteter fint kan sitte på. Avkjøl potetene.
Vask og skjær purren i tynne skiver.
Bland rømme, majones, pepperrotkrem, salt og pepper i en bolle. Jeg bruker vanligvis ikke lettprodukter, men jeg liker ikke potetsalater som smaker majones. Det blir for fet smak for meg, men du kan bruke hva du vil.
Skjær de avkjølte potetene i skiver og ha sammen med rømmeblandingen og finsnittet purre. Rør forsiktig så det ikke blir møle av potetene.


Legg en god kladd potetsalat oppå en skive rugbrød. Topp med minst 2 store skiver røkelaks. Legg på noen ringer rødløk og en dillkvast. Avslutt med en god skje ørretrogn og nykvernet pepper. Kapers og reddik passer også godt til dette laksesmørbrødet.

 

IMG_20170205_164252_291Er du i København anbefaler jeg deg å ta turen innom Peder Oxe på Gråbrødretorv. De serverer fantastisk mat i koselige lokaler. Sjekk gjerne ut nettsiden deres her.  Slik ser deres «Rimmet laks. Laksen skæres af flotte, store laksesider og serveres på økologisk rugbrød med ramsløgscrème, nye kartofler, radiser og brøndkarse» ut.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s