halloumifries

 Halloumi kan ikke spises eller blogges for ofte! Disse halloumifriesen får virkelig fram det beste i denne gode osten.  Siden du skjærer fastosten i staver og fritysteker de kjapt blir de sprø på utsiden og myke på innsiden. Denne middagen tok 15 minutter å lage og smakte bare så vanvittig godt!! Perfekt kjøttfri middag eller som tilbehør til salat og grillmat. Halloumifries serveres som street food på de hotteste og meste trendy matstedene i verden om dagen. Jeg serverte de med rømmedressing, frisk koriander, chili og granateplekjerner. Vi snakker skikkelig digg fingermat. La trendenbølgen slå inn over deg og test ut halloumifries! Ikke fordi det er hipt, men fordi det smaker vanvittig godt.

Slik lager du enkelt halloumifries:

 

1 halloumi per person som eget måltid eller 1 ost til 2 personer som tilbehør
2.5 dl rapsolje

Rømmedressing
Frisk koriander
1 rød chili
Salt
Pepper

Varm opp rapsolje eller en smaksfri olje til ca 170 grader.
Skjær fetaosten i ca 1 cm smale staver. Finn frem et redskap som du kan legge friesen og ta opp av frityroljen med og en tallerken med tørkepapir som de kan dryppe seg av på etter steking.
Skjær chili i strimler. grovhakk frisk koriander og plukk ut kjernene av granateplet.
Lag hjemmelaget aioli selv etter denne oppskriften HER eller kjøp en skikkelig god rømmedressing.


Legg 4 staver i fritysteken om gangen. Følg med så de ikke stikker seg inntil hverandre. Dytt lett på de så de stekes hver for seg. De er raske å tilberede. Ca 10-15 sekunder. Når de begynner å bli gylne på utsiden tar du de opp og lar de dryppe seg av på papir. Gjenta til de ikke er fler fries å steke.


Jeg serverte kun halloumifries til middag og beregnet 1 feta til 1 person. Det var akkurat passe og nok til at man ble vedig mett. Ost er mettende!
Tilbehøret satt som ei kule. Den mettende ostesmaken har godt av litt spicy og friskt tilbehør.


Server halloumifries i en skål toppet med rømmedressing, finskåret chli, frisk koriander og søte granateplekjerner. Snikgjest elsker dressingene fra Gourmet Compagniet i Råde. De er ikke bare «litt bedre», men mye bedre!

Jeg tror nesten jeg kan garantere at alle som ikke har smakt halloumi før kommer til å digge denne deilige retten. Server hallouimifries og overrask gjestene dine som egen rett eller kanskje som en starter eller som del av tapas.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s