Ovnsbakt rødbet


Rødbet har i rå tilstand en ganske bitter smak, men når du baker den i ovnen blir den saftig og søt. Kortreiste rødbeter selges nå i bunter i butikken. Skrell og skjær rødbeten i båter og bak den i ovnen. Ovnsbakte rødbeter er nydelig tilbehør til kjøtt og fisk og er en perfekt måte å få i seg vitaminer, mineraler, antioksidanter og de vennlige magebakteriene probiotika. Da jeg prøver å få i meg mest mulig rå grønnsaker om dagen valgte jeg å servere den ovnsbakte røtbeten i en grønn salat med frisk appelsin, mynteblader, syrlig vinagrette og hakkede nøtter.

Slik lager du ovnsbakte rødbeter:

 

Beregn 1 medium stor rødbet per person.
Olivenolje
Salt
Pepper

Sett ovnen på 200 grader.
Vask og skrell rødbeten. Bruk gjerne plastikkhansker og svart forkle. Rødbeten har sterke fargestoffer. Del rødbeten i 8 båter.
Legg rødbetene i en ildfast form og hell litt olivenolje over. Kvern over salt og pepper. Gjerne Himalaysalt som inneholder flere mineraler.
Legg aluminiumsfolie over formen og bak rødbetene i ca 40 minutter på 200 grader avhengig av størrelsen. Når de er myke er de ferdige.
Hvis du ønsker et ekstra smakfullt resultat kan du ha litt honning over rødbetene også.


Jeg valgte å servere rødbeten på en seng av grønn salat, rødløk, appelsin i båter, hakkede nøtter og frisk mynte. Vinagreitte er en sunn dressing du rører sammen på 1 minutt. Jeg lagde vinaigrette av 0.5 dl olivenolje + 2 ss eplecidereddik + saften fra en halv appelsin + 1 finhakket hvitløksfedd + 1 ss honning + salt + finhakkede urter + grovkvernet pepper. Rist godt og hell over salaten.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s