Quinoasalat med supergod dressing

Nå kan jeg endelig gå i egen hage å plukke salat, tomater og klippe friske urter. Finnes det noe mer magisk enn egen kjøkkenhage på denne årstiden!? Alltid frisk og kortreist salat for hånden.  Det blir mye enkel mat på sommeren, og også sunnere. Det skal gå kjapt og være «lett». Deilig å få slippe og stå timesvis inne på kjøkkenet når sola skinner ute. Lett som i friske grønnsaker, frukt, bær og salater. RAW Food proppet med næringsstoffer. Komfyren får hvile til fordel for grillen, og riskokeren brukes til å koke bygg, perlespelt, quinoa, steel cut havre, hele bokhvete osv. Kortreiste og sunne råvarer. I dag ble det quinoa som er både magevennlig, glutenfritt og superfood. Mette ønsket seg en dressing som er enkel å lage og passer til alt. Jeg vil påstå at dette er DEN dressingen. Få og sunne ingredienser. Rapsolje, honning, lime/sitronsaft, eddik og krydder/urter som ristes sammen i et lite glass og helles over salaten, fisken, kjøttet eller grønnsakene. Du kan velge krydder og urter etter hva som står på menyen. Jeg har en veldig sensitiv mage som reagerer voldsomt på enkelte grønnsaker, laktose og gluten. Det er ikke gøy å se høygravid ut i sommerkjolen når alt du har spist er 2 epler. Mye research har gjort at jeg støttet meg til forskning rundt lawfod map i enkelte råvarer som skaper fermentering og smerter i tarmen, og fordi det virker! Denne quinoasalaten inneholder derfor ingredienser som melon, litt tomat, grønn salat, quiona og hjemmelaget dressing som er superbra drivstoff for kroppen og vennlig for tarmen.

Slik lager du enkelt en sunn og smakfull quinoaslat med supergod dressing:

 

 

 

Supergod dressing:

0 5 dl rapsolje
1 ts kortreist honning
1 ss eddik  (sitrus/mango/eple/5%)
1 ss persillekrydder fra Fru Timian (eller friske urter eller annet krydder)
1 ss lime/sitronsaft

Ha alle ingrediensene i et lite glass med lokk og rist sammen.

2 dl quinoa
4 dl vann
En klype salt

Skyll quinoaen godt under springen ved hjelp av en sil. Ha quinoaen i kjelen sammen med vann. Skru på platen og sett lokket på. Småkok i 10 minutter. Dra kjelen av platen og la den stå i 10 minutter til med lokket på. Rør luftig med en gaffel.

 

Sett sammen en salat etter eget ønske.

 

Jeg brukte:

Bladsalat, engkarse, ruccola, koriander og mynte (jo grønnere den er jo sunnere er den)
Melon (honning- eller cantaloupe, vannmelon er ikke lavfod map)
Tomat
Urter
Vårløk (den grønne stilken)

 

Skyll salaten under rennende kaldt vann og tørk den i en salatslynge. Du kan også oppbevare frisk og renvasket salat i salatslynga i kjøleskapet. Kondens renner ned og under risten slik at salaten holder seg frisk lenger.

Bland alle ingrediensene og hell dressingen over. Enkelt raskt og godt!

Til de av dere som er sukkerfri.. så kan dere selvfølgelig droppe den teskjea med honning. Jeg er enig i at man skal begrense sukkerinntaket, men for å bevare en både en sunn kropp og en frisk mental helsetilstand tror jeg man skal unne seg en teskje økologisk, naturlig og kortreist søtningsmiddel fremfor å velge søtningsstoffer som aspartam og nutrasweet som er laget på maursyre og gift. Det er ikke den ene teskjea med honning i salaten eller tekoppen som gjør deg sjuk eller sjukk (slæng).. det er summen av alt! Kortreist honning styrker immunforsvaret ditt. Honning er ikke lawfod map, men som sagt føler jeg ikke at 1 teskje tipper lasset mitt.

 

Tips til magevennlig ingredienser:

Melon, ananas, druer, appelsin, kiwi, banan, bringebær, blåbær, jordbær, rabarbra, tomat, agurk, paprika, salat, oliven, brokkoli, chili, squash, purre/vårløk (den grønne delen), urter, valnøtter, peanøtter, sesamfrø, linfrø, hirse, spelt, havre, quinoa, bokhvete, egg, skinke, reker, fisk, kjøtt, spekeskinke, eddik, hvitløksolje, soyasaus, idun ketchup, østerssaus, majones, hvitost, cottage cheese, fetaost m.m

Sliter du med magen kan du ha god effekt av å kutte ut/ned på løk, hvitløk, eple, pære, mango, avokado, blomkål, linser, belgfrukter, tørket frukt, hvete, rug, bygg, fruktjuice, melkesjokolade, couscous, aspartam, alt av halvfabrikat som stort sett alltid inneholder løk- og hvitløkspulver.

Snikgjest Gårdsutsalg selger økologisk rapsolje med hvitløk- og ramsløksmak, fruktig og naturlig filtrert rapsolje fra Fredskjær Gård, mange ulike honninger (både flytende og fast), quiona i løsvekt, perlespelt fra Holli Mølle, steel cut havre fra Den Sorte Havre, krydder fra Fru Timian, mango/sitruseddik og masse annet snadder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s