Brunchpizza med egg, skinke og sørlandsk mozzarella

En dag du har litt ekstra god tid på morningen eller du får besøk til lunch kan du lage denne deilige pizzaen med egg, sørlandsk mozzarella, tomat og skinke. Med de fantastiske halvstekte og steinovnsbakte pizzabunnene du får kjøpt hos undertegnede lager du en slik pizza på null komma niks. Her kan du outsource strengt tatt hele jobben ved å kjøpe ferdig salsa piquante saus, revet ost og ferdig skivet skinke. Smør på, dryss over og knekk 2 egg på hver pizza før du setter den i ovnen. Siden jeg er litt over middels interessert i gode råvarer valgte jeg å bruke Sørlandsk mozzarella fra Osteverkstedet, søte tomater og den smakfulle spekeskinken fra Bjorli som er lett fjellmodnet og ikke for salt. For at pizzaen skal ha en fresh og formiddagsaktig smak skal du legge på spekeskinke og purre ETTER at pizzaen er stekt. Egg, tomat og skinke er bare sååå frokost. Ikke sant!? Eller brunch.. litt avhengig av hvor lenge du sover. Uavhengig om du står på kjøkkenet i pysjen eller joggebuksa kan du pimpe pizzaen opp eller kle den ned. Hvor spennende du vil gjøre det avgjør du selv.

Her har du Snikgjest serveringsforslag til en perfekt kledd brunchpizza:

Halvstekt steinsovnsbakt pizzabunn (eller annen pizzabunn, speltlomper, tortilla etc)
Salsa piquante eller pizzasaus
Mozzarella
2 egg
1 plommetomat i skiver eller delte cherrytomater
Bjorli spekeskinke
Italiensk krydder Fru Timian
Finsnittet purre eller vårløk
Frisk basilikum

Sett ovnen på 180 grader.

Dekk hele pizzabunnen med en god pizzasaus eller salsa piquante som jeg bruker. Skjær mozzarellaen i skiver og fordel på pizzaen.

Legg på noen skiver tomater og krydre med italiensk krydder. Knekk 2 egg på pizzaen og sett forsiktig i ovnen.
Stekes i 15 minutter på 180 grader, eller til osten er smeltet og eggehviten er gjennomstekt. Følg gjerne med på stekeprosessen da pizzaen blir ekstra god med litt flytende plomme.

Når pizzaen er ferdig stekt legger du på noen skiver spekeskinke, drysser over finsnittet purre/vårløk og frisk basilikum.

Snikgjest henter egg fra Trygve på Grimstadtoppen i Råde. Trygve har økologiske og frittgående høner. Store og flotte egg med ordentlig gul plomme. I tillegg får du kjøpt pizzabunn, salsa, mozzarella, ost, spekeskinke og krydder fra Fru Timian hos Snikgjest ❤ Lokalmat på Dilling. Åpningstidene er onsdag, torsdag og fredag kl 11-18 og lørdag kl 11-16.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s