Jegerpizza med reinskav, sopp og tyttebærrøre

Denne lettvinte, men vanvittig smakfulle viltpizzaen fikk navnet sitt på bakgrunn av at man faktisk kan jakte på alle ingrediensene. Skav av alt slags vilt, kantarell, tyttebær og ramsløk. Fortvil ikke om du ikke jakter reinsdyr. Du kan også bruke skav av elg, rådyr, hjort og villsvin. Hva!? Jakter du ikke? Ikke på skogens gull og ramsløk heller? Og ikke er du på bærtur sier du!? Da får du i så fall kjøpe alt du trenger hos Snikgjest ❤ Lokalmat. Halvstekt steinovnsbakt pizzabunn med creme fraiche, tyttebærsyltetøy og ramsløksalt blir toppet med revet ost. Magert og flott reinsdyrskav fra Stensaas får et kjapt fres i stekepanna og smaksettes med fungi. Noen sopp på toppen og et kvarter i ovnen er alt som skal til. Serveres med tyttebærrøre og finsnitter purre. Vilt, friskt og cremet hvit pizzabunn med sprøstekt ost. Lener meg tilbake og drømmer om at matauket fra naturens spiskammer skal starte igjen.

Slik lager du jegerpizza med frisk tyttebærrøre:

 

400 gram skav av rein eller annet vilt

3 ss fungi

Hvitløksolje fra RO til steking

 

Pizzabunn

Creme fraiche

Tyttebærsyltetøy

Ramsløksalt

Revet ost

Forvellet kantarell/skogsopp eller fersk sopp

Finsnittet purre til pynt

 

Tyttebærrøre lager du ved å røre sammen 1/2 boks rømme, 2-3 ss tyttebærsyltetøy, 1 ts sukker og 1 ts maldonsalt.

Først smører du på et godt lag med creme fraiche på den halvstekte pizzabunnen. Legg på noen kladder med tyttebærsyltetøy. Ikke for mye for du skal toppe med tyttebærrøre også. Krydre godt med Fru Timians ramsløksalt eller løksalt. Ha på et godt lag med revet ost.

 

Snikgjest kaster aldri noe ost. Selv små biter blir tatt vare på, revet og fryst. Mix av ulike oster, både harde/vellagret og myke/milde oster gir sammen en fyldig og smakfull ostetopping til steking og grateng.

 

Stek skavet raskt og på høy varme i litt hvitløksolje fra RO. Smaksett med 2-3 ss Fungi. Har du ikke soppsoya kan du bruke vanlig soya. Du kan også ha litt salt og pepper på. Ha gjerne soppen ett raskt minutt oppi panna sammen med kjøttet. Da trekker soppen til seg de gode smakene.

 

Legg skav og sopp oppå osten og stek i 15 minutter på 200 grader.

 

Når pizzaen er ferdig topper du med litt finsnittet purre, vårløk eller bladpersille… OG

 

frisk tyttebærrøre 🍃

 

Håper det vil smake!

Reinsdyrskav fra Stensaas, fungi, tyttebærsyltetøy, hvitløksolje, ramsløksalt, halvstekt steinovnsbakt pizzabunn og ost får du kjøpt hos Snikgjest ❤ Lokalmat på Dilling. Åpningstidene er onsdag, torsdag og fredag kl 11-18 og lørdag kl 11-16.

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s