Bakt potet med TRØFFELSMØR

Vanligvis dynger vi på med fett, salt og sterkt tilbehør oppå den bakte poteta, men denne gangen ble det ren smak av kremet trøffelsmør, revet cheddar og hagens ferske gressløk. Og for en nydelig smak det ble!! Du skal ikke se bort i fra at råvarene i seg selv var den viktigste suksessfaktoren for at resultatet ble så himla bra. Stor bakt potet dynket i pisket økologisk Røros smør kjernet av langtidssyrnet Røros rømme etter oppskriften til Ingrid Skancke fra Røros, ispedd litt revet pepper og ei lita teskje hvit trøffelolje. Toppet med revet klassisk engelsk cheddar ystet på melk fra kuene til storbonden Olav fra Thorbjørnrud på Jevnaker. Pyntet med nyklippet gressløk fra Snikgjestens egen hage i ville vakre Våler. Det enkle er ofte det beste ❤ Du kan godt toppe med bacon, mais og rømme eller allskens herligheter, MEN IKKE DROPP TRØFFELSMØRET!! Det smakte bare helt himmelsk. Trøffelsmør er nydelig til gratinering av sjøkreps, til blåskjell, på fersk brød og nydelig å steke biffkjøtt i.

 

Slik lager du trøffelsmør:

 

100 g Røros smør

1 ts hvit trøffelolje

1 ss grovkvernet pepper

 

Skjær smøret i terninger og sett på kjøkkenbenken til romtemperering minst en time. Bruk gjerne beholderen til stavmikseren så det er lett å piske etterpå.

Tilsett grovkvernet pepper og trøffelolje og pisk godt i 2 minutter, eller til smøret blir hvitt og luftig. Smak til mengden trøffelolje slik at du får den styrken trøffel du selv liker. Begynn med en halv teskje. Hvit trøffel er sterkere på smak en svart. Vi gikk for hvit og det ble gørgodt.

 

Bakt potet trenger ca 1-1,5 time i ovnen på 220 grader. Stikk små hull på poteten før du pakker den inn i alufolie og steker den på rist med over/undervarme.

 

Skjær et kryss i poteten og smør godt med trøffelsmør. Topp med revet cheddar og urter, gressløk, vårløk og alt annet du måtte begjære. Når sannheten skal sies hadde vi tenkt til å ha en kladd Røros rømme, men glemte det helt i det smør og ost smeltet i ett med den deilige poteta. Next time potato!!

 

Røros smør, trøffelolje, cheddar og kvernet pepper får du kjøpt hos Snikgjest ❤ Lokalmat på Dilling. Åpningstidene er onsdag, torsdag og fredag kl 11-18 og lørdag kl 11-16.

 

 

 

Reklame

2 kommentarer om “Bakt potet med TRØFFELSMØR

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s