Soppbruschetta

screenshot_20160914-203314Dette må være høstens beste sandwich! Fåresopp, kantarell, traktkantarell, steinsopp og andre nydelige råvarer høstet fra naturens eget spisskammer og stekt sammen med smør, hvitløk, vårløk og persille. Som om det ikke skulle være nok har den fått en kremet konsistens og deilig smaksløft med blåskimmelost. Jeg plukket opp en bit «kraftkar» fra Tingvoll Ost på Matstreif som har vært lagret siden Matstreif 2015. Denne fantastiske osten har en sterk smak, men likevel en myk og rund avslutning av fløte. Kanskje den beste blåskimmelen jeg har smakt.
Du kan bytte ut blåskimmelost med parmesan eller en skvett fløte hvis det passer deg bedre. Dette er en nydelig smårett eller den perfekte forrett til høstens gjestebord.

Slik lager du soppbruschetta:

Jeg overlater til deg å avgjøre mengden av de ulike råvarene, men jeg synes det skal bugne av de på et stykke ristet brød.

Ristet brødskive

Kantarell og gjerne andre typer sopp
1 hvitløksfedd
1 sjalottløk
Vårløk
Persille
Blåskimmelost (eller parmesan)
Fløte
Maldonsalt
Pepper
Olivenolje
Smør

screenshot_20160914-204546Jeg var så heldig å finne både fåresopp, kantarell og traktkantarell på sopptur og valgte derfor å bruke litt av alt. Til en brødskive brukte jeg 2 never sopp.

screenshot_20160914-204642Fåresoppen er mild på smak, får en gyllen farge og faller ikke sammen under steking. Rensk og skjær soppen i passelige biter. Traktkantarell bruker du hel.

Varm litt olje i stekepannen og stek brødskiva raskt på begge sider. Legg til side mens du steker soppen.
Varm på ny litt olje i pannen og ha oppi en god kladd smør. Ha i finhakket hvitløksfedd, samt sjalottløk og vårløk i skiver. Surr et lite minutt i pannen før du tilsetter soppen. Stek til soppen er gylden før du rører inn biter av blåskimmelosten. Husk at blåskimmelosten er ganske salt før du smaker til med maldonsalt, grovmalt pepper og finhakket persille.

Hvis du ønsker mer kremet smak kan du tilsette litt fløte sammen med osten. Fløte stjeler litt smak så det kan også brukes til å gjemme litt soppsmak for nybegynnere. Liker du ikke blåskimmelost kan du bruke en neve revet parmesan.

 

screenshot_20160914-203428Legg en god porsjon «soppstuing» oppå brødskiven og nyt med det samme.

 

img_20160926_213204Soppbruschetta smaker enda bedre på sopptur. Ta med litt tilbehør og bruk det du finner i skogen. Tyttebær passer fint til. Einebær og burot gir nydelig smak. Rist litt burot i pannen først og bruk som krydder. Burot smaker nesten som rosmarin. Kjempe godt!

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s