Nanbrød med marinert svinekjøtt og salat

IMG_20140502_184453
Svinekjøttet er langtids marinert i koriander, lime, hvitløk, chili, ingefær og spisskummin. Det smelter på tunga og smaker lunt av deilig krydder. Mariner kjøttet på forhånd, varm pitabrød og skjær opp rødløk og tomat. Vips har du en skikkelig smakfull rett på null komma niks. Kjøttet stekes raskt på høy varme for å få en fin stekeskorpe.

Det smaker friskt og minner deg om sommer 🙂

Oppskrift til 3 personer:

IMAG2572_1 (1)
Start med å marinere kjøttet i god tid og gjerne kvelden i forveien.

500 g strimlet svinekjøtt
1 finskjært grønn chili
2 finhakket hvitløksfedd
1 neve finhakket koriander
Saften av 1/2 lime
1 ts revet ingefær
2 toppa ts spisskummin
1/2 ts salt
3 ss rapsolje
1/2 ts pepper

IMAG2573_1 (1)IMAG2576_1 (1)
Alt blandes sammen og vendes godt inn i kjøttet. Oppbevares i kjøleskapet til marinering minst 2 timer før steking og gjerne lenger. Marinaden kan også brukes ved å ta i bruk større biter svine- eller kyllingkjøtt og lage grillspyd.

IMAG2580_1
Skjær 1 rødløk i skiver/ringer og del en håndfull  plommetomater i to. Gjerne litt søte og smakfulle tomater. Finhakk en neve koriander til topping og skjær en lime i båter.

IMAG2577
Varm nanbrødene 5 minutter i ovnen på 200 grader. I mellomtiden steker du kjøttet raskt på høy varme. Jeg stekte på nest høyest varme og stekte i 2 omganger. Slik får du en god stekeskorpe og du unngår at kjøttet blir kokt.

IMAG2578_1
Du trenger ikke å bruke fett i pannen da kjøttet er marinert i olje, men hvis du vil ha den ekstra gode smaken og bruningen på kjøttet legger du en kladd smør i panna ved steking.

IMAG2581_1 IMAG2583_1
Legg opp maten på nanbrødet ved å ta en rikelig mengde rømme i bunnen og en god porsjon kjøtt. Du kan godt bruke gresk eller tyrkisk yoghurt også. Alt ett smak og behag.

IMAG2587_1_1
Topp med løkringer, noen tomater og litt koriander. Presset lime gir retten en ekstra frisk smak. Da gjenstår det bare å nyte maten. Enjoy!

Reklame

3 kommentarer om “Nanbrød med marinert svinekjøtt og salat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s