Hot og smakfull kyllingpizza

IMG_20140602_213417_1
Jeg har nevnt DET før.. at jeg bør holde meg unna hvetemel, men det er simpelthen ikke mulig å ikke ryke på en smell en gang i blant. Og jeg angrer ikke et sekund på at jeg gjorde det (blir litt dumt å angre når man er fullstendig klar over den fysiske prisen man betaler  i etterkant) for denne pizzaen smakte bare sinnsykt digg 😀 Ingen ting slår en skikkelig pizzadeig og smakfull topping. I stedet for pizzasaus holdt jeg det naturlig med å knuse smakfulle tomater i morter med hvitløk, chili og persille. De tørkede og extra hotte chiliene gir en litt røket smak. Helt fantastisk!
Jeg rørte inn litt spisskummin/cummin i kyllingkjøttdeigen og la den på RÅ i tynne lag for å unngå at kjøttet ble tørt. Det funket skikkelig bra 🙂

Slik lager du to små og heftige porsjonspizzaer toppet med mozzarella:

pic20140602212137


Pizzadeig:

400 g mel
1 pose tørrgjær
1 ts salt
4 ss olje
1 dl lunkent vann

Først rører du sammen alt det tørre som mel, tørrgjær og salt før du gradvis tilsetter olje og 1 dl lunkent vann. Elt godt og sett til heving i ca 40 minutter. Denne oppskriften er nok til en stor pizza, men i dette tilfellet ønsker man å lage 2 stk tykke og usymetriske pizzadeiger.

pic20140602212040

Tomatsaus:
3 stk smakfulle tomater
3 hvitløksfedd
4 stk ektra hot chili (små og tørkede)
1 neve frisk persille
Salt & pepper

Start med å mose hvitløk og chiliene i en morter.  Jeg brukte 10 stk små chilier og det ble ganske for sterkt.. ja ja, galskapen lenge leve. Tipper at 7 holder for folk som liker ting STERKT! Tilsett finhakket persille og mos videre.
Skjær tomatene i passe store biter og ha i morteren sammen med litt salt og pepper. Mos slik at tomatene frigir all væske. Du kan godt tilsette litt olivenolje også.

IMAG3171_1
Kjevle eller trykk ut 2 stk pizzabunner. De skal se ut som et litt stort pitabrød. Det smakte så utrolig godt med tykk pizzabunn igjen. Spre utover «tomatsausen». Du behøver ikke å være så nøye med å få ut i kantene for vi skal legge på mozzarella til slutt som smelter o renner litt utover.

IMAG3173_1
Rør ut 2 toppa teskjer med cummin i 400 gram kyllingkjøttdeig. Cummin eller spisskummin er ett av krydrene man bruker i kebab blanding. Det er mye smak uten å være sterkt. Passer perfekt til alle slags kjøtt.
Legg på noen klatter med kyllingkjøttdeig her og der. Husk at kyllingkjøttet må gjennomstekes så ikke legg på for store klatter. Pizzaene kan stekes i 25 minutter på 200 grader.. eller i 20 minutter på 225 grader. Bunnen er ganske tykk og trenger også litt tid.

IMAG3180
Til slutt legger du på noen klatter med mozzarella, der det ikke ligger kylling. Jeg brukte 1 stk mozzarella til 2 pizza. Avslutt med å kverne over litt salt og pepper. Inn i ovnene på 200 grader i 25 minutter eller 225 grader i 20 minutter.

IMG_20140602_213147
Når du tar den  ut av ovnen kjenner du de deiligste lukter av hvitløk og persille, samt at den ser nå så vanvittig innbydende ut med grillet mozzarella og tomater.

IMG_20140602_214318_1
Jeg rørte sammen en rømmedressing som tilbehør ved å ta en halv boks rømme, 1 toppa teskje cummin, litt salt og pepper og frisk persille. Det var skikkelig godt til å roer ned det hotte lit 😉
Enjoy!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s