Søtpotetpurè – smakfullt husmannskost tilbehør

IMG_20151021_142557 (1)
Snikgjest elsker husmannskost. Jeg er vokst opp med en mor og bestemødre som er flinke til å lage klassisk husmannskost som supper kokt på knoke eller frikaseer laget på kraft.
Jeg prøver å kombinere klassisk husmannskost med nytt og kreativt tilbehør.
Søtpotet har kommet seilende inn som en grønnsaksfavoritt fra Statene på bakgrunn av Thanksgiving og lavkarbodiett. Søtpotet blir fløyelsaktig i konsistensen og søt i smaken etter varmebehandling. Derfor passer den perfekt sammen med salte knoker og annet salt kjøtt. Jeg har laget en enkel, men smakfull søtpotetpurè iblandet gulrot du lager raskt på 2o minutter.

Slik lager du sunt og godt tilbehør til all slags fisk- og kjøttmat:

 

3 søtpoteter
1 gulrot
1 ss sitronsaft
2 ss smør
0.5 dl fløte
Salt og pepper

1,5 kg røkt knoke
Pølser
Sellerisalat på glass (vurderer å lage selv til jul)
Sennep

Skrell og skjær søtpotet og gulrot i biter. Kokes mørt i en liten kjele med lokk i ca 15 minutter. Hell av vannet og ha over i en mixer. Tilsett sitronsaft, smør og fløte. Mix til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

IMG_20151102_130835
Jeg serverte søtpotetpurè til kokt svineknoke og pølser fra Pølseveven.
Jeg kokte en røkt knoke i ca 2 timer (til kjøttet løsner lett fra benet) og erstattet fløten i søtpotetpurèen med kokekraft fra knoken. Resten av kraften frøs jeg ned og bruker til supper og sauser.

12049403_1027698807282710_5720282853947957480_n (1)
Pølseveven er økologiske pølser basert på økologisk landbruk og har både økologisk svinekjøtt og økologisk storfe (Jarlsberg kveg). Oppskriftene er utviklet i samarbeid med en Tysk pølsemaker med 20 års erfaring og er glutenfri og uten melk. Disse pølsene er så gode at steinsoppvarianten på bildet kan erstatte en biffmiddag. Anbefaler deg å prøve disse pølsene på det varmeste. Artig med kortreist mat som gjør suksess på høyde med de store gourmetprodusentene. Mine favoritter er currywurst, pure storfe og steinsopp.

IMG_20151021_142704 (1)
Annet tilbehør man bør ha til slik husmannskost er en god sennep og litt syrlig sellerisalat.

Pølseveven har nå laget julepølse og du får kjøpt den hos Son Brygge. Guttas Gårdsbutikk i Råde har alltid bra utvalg av Pølseveven når de har sesongåpent fra april til oktober.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s