Rosmarinmarinert elgkjøtt med blåskimmel og chiliristede kikerter

Screenshot_2016-01-05-14-43-34-1

Du trenger ikke å kjøpe ferdig marinade når det er så enkelt å lage den selv. Krydder, olje og syre er alt som skal til! Elgfileten ble skåret i strimler og marinert i rosmarin, hvitløk, pepper, soya, olje og sherryeddik. Resultatet ble saftig og smakfullt.
Kjøtt av okse eller vilt passer utrolig godt sammen med blåskimmelost. Du kan smelte den lett over kjøttet, ha i sausen eller som biter i salaten.
Kikerter ristet med chili og paprika har blitt en stor trend blant veganere. Super enkelt å lage og kan nytes som snop alene eller som tilbehør.

Slik lager man enkelt en salat med selvkomponert marinade og ristede kikerter:

Til 4 personer

600 g kjøtt av okse, svin, elg, kylling…

6 ss soyasaus
3 ss olje
2 ss sherryeddik (kan bruke rødvinseddik eller balsamico)
2 finhakkede hvitløksfedd
1 ss finhakket rosmarin
1 ss pepperkorn

1 boks kikerter
1 ss paprikapulver
1 ts cayenne/chili pulver
1 ss olje

2 gulrøtter
1/2 agurk
Ruccola

 

Screenshot_2016-01-05-14-47-32-1Det er utrolig enkelt å lage marinade til kjøtt selv. Alt du trenger er krydder/urter, olje og syre. Oljen trekker til seg smak fra krydderet og overfører kryddersmaken til kjøttet. Syre fra sitron, sherryeddik eller balsamico er med på å mørne kjøttet noe. Du trenger derfor ikke å kjøpe indrefilet.
Start med å finhakke hvitløk og rosmarin. Knus en spiseskje hele pepperkorn i en morter, eller bruk 1 ts grovkvernet pepper. Bland dettes sammen med soyasaus, olje og sherryeddik. Skjær kjøttet i strimler /tynne skiver og legg i en pose sammen med marinaden. La kjøttet ligge 30 minutter eller mer til marinering.

Screenshot_2016-01-05-14-45-33-1Skyll kikertene i vann og tørk de godt. Ha kikertene i en bolle og tilsett en spiseskje olje, paprika og chilipulver og bland godt. Rist kikertene i en tørr stekepanne i ca 6-7 minutter før du setter de til avkjøling.

Screenshot_2016-01-05-14-44-32-1Skjær gulrøttene og agurken i tynne staver eller riv med et juliennejern. Skjær vårløk i skiver.

Smelt smør i en stekepanne og stek kjøttet raskt på høy temperatur i to vendinger.

Screenshot_2016-01-05-14-42-34-1Legg opp salaten med ruccola i bunnen, så litt gulrot, agurk og vårløk. Strø noen kikerter over og legg på noen biter blåskimmelost. Avslutt med kjøttet på toppen. Du kan godt servere en rømmedressing til også.

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s