Pølsegrateng

Screenshot_2016-01-14-17-58-39-1Denne pølsegratengen med friske smaker av paprika, løk, purre og bokstomat kommer hele familien til å like. Del potetene i 4 og kok de raskt. Skjær pølser og  grønnsaker i passe store biter. Bland alt sammen og topp med mozarella og gratiner den i ovnen. Hvis du vil kan du bytte ut potetene med snarkokt pasta eller ris og pølse kan byttes ut med kylling. Tilsett krydder og urter etter eget ønske eller det du har stående. Prinsippet er det samme! Sunt, raskt og enkelt.

Slik lager du denne deilige pølsegratengen til 4 personer:

Pølser
2 mozzarella
2 paprika i ulike farger (de smaker forskjellig)
1 gul løk
1 liten purre
8 små partypoteter (amandine)
1 boks tomater
Persille
Salt og Pepper
Olje til steking

Sett ovnen på 200 grader.
Del potetene i 2 og kok de i 20 minutter. Kjøper du små partypoteter trenger du ikke å skrelle de.

Screenshot_2016-01-14-18-00-29-1Mens potetene koker skjærer du løk, paprika, purre og pølse i passe store biter.
Varm litt olje i pannen og fres grønnsakene raskt i panna. Ca 3 minutter. Rør inn en boks med grovhakka tomater og smak til med salt og pepper.
Ha grønnsakene over i en ildfast form sammen med pølsebitene og de ferdigkokte potetene. Strø litt nyklippet persille over legg på mozzarella på toppen.
Gratineres i ovnen i 20 minutter.

Screenshot_2016-01-14-17-56-36-1Serves gjerne med friske urter, litt olivenolje og en god ketchup til. Her i huset er ketchup ikke et tema.. vi bruker det ALDRI. Det vil si gjorde.. helt til jeg ble introdusert til Superbra Ketsjup. Denne ketsjupen smaker helt fantastisk og er virkelig SUPERBRA. Den inneholder tomater, deilige krydder og ikke noe tullball. Les bakpå flaska når du finner den og den får deg til å smile også 🙂

Jeg brukte frankfurter pølser fra Pølseveven. Jeg har sagt det før og sier det igjen.. Du MÅ prøve de økologiske pølsene til Pølseveven som kommer i mange deilige smaker.

TIPS:
Kok en stor kjele med poteter i begynnelsen av uka. Oppbevar de i kjøleskapet og bruk de gjennom uka ved å stek de i litt olje med urter, lage potetmos eller ha de i gryter og supper.
Hvis du først skal koke pasta eller ris så koker du hele posen/esken. Oppbevar det i kjøleskapet og bruk det til salater og gratenger senere i uken. Slik sparer du mye tid på tilberedning av middag i hverdagen.

God middag!

Denne oppskriften ble laget til Byavisa i Moss.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s