Middelhavssalat med fullkornspasta og pesto

Screenshot_2016-01-12-14-27-16-1Her er det flere råvarer fra Middelhavet som gresk feta og soltørkede tomater, italiensk fullkornspasta og hjemmelaget pesto med basilikum og parmesan. Sammen med ruccola, rødløk og kjøttdeig blir dette en mettende, sunn og veldig smakfull salat.
Pestoen kan du kjøpe ferdig hvis du har dårlig tid, men jeg lagde den faktisk flere dager i forveien fordi jeg hadde en basilikumplante som hang med hodet. Du kan oppgradere salaten ved å bytte ut kjøttdeig med kyllingfilet og «toppa heile dr…» med sprøstekt bacon.

Slik lager du deilig middelhavsalat til 4 personer:
Pesto:

1 potte basilikum
1 neve pinjekjerner (eller cashewnøtter)
1 neve revet parmesan
1-2 hvitløksfedd
1 dl olivenolje
Salt
Pepper
Sitronsaft

Kjør alle ingrediensene glatt i en mikser. Hvis du har det på ett tett glass kan det stå mange dager i kjøleskapet hvis du heller litt olivenolje på toppen.

Screenshot_2016-01-12-14-25-24-1

500 g kjøttdeig (okse, svin, kylling, lam, elg)
1/2 pakke fullkornspasta
1 pk feta
1 rødløk
1 pose ruccola
1 glass soltørkede tomater

Kok pastaen som anvist på pakken. Hell av vannet og bland inn minst halvparten av pestoen. La pastaen avkjøle seg mens du steker kjøttdeigen. Siden det er så mye smak i pestoen brukte jeg bare salt og pepper i kjøttdeigen. Du kan eventuelt bruke litt paprikakrydder. Prøv å stek kjøttdeigen så den får litt store biter.
Skjær løken i ringer og del de soltørkede tomatene i passe store biter. Bryt gjerne fetaosten i biter med fingrene slik at det ser litt rustikt ut, eller kjøp et glass med fetaost i biter.
Bland alt godt sammen med pasta, ruccola og kjøttdeig.

Screenshot_2016-01-12-14-29-11-1Server pesto ved siden eller rør forsiktig inn resten av pestoen i hele salaten. Det smaker godt, men ser litt mer rotete ut. Hvis du ønsker å oppgradere steker du kyllingfilet isteden for kjøttdeig og har litt sprøstekt bacon i terninger til.

Screenshot_2016-01-12-14-28-22-1Alle middelhavsproduktene får du kjøpt hos Middelhavets Delikatesser på Røed Gård.
Jeg kan spesielt anbefale den økologiske olivenolje som er mild og fruktig i smaken og deres håndlagde italienske pasta i ulike varianter. Fetaosten og de soltørkede tomatene er fra Mediterranean Food. Vi har fått inn mange deilige produkter fra Mediterranean Food på Røed nå. Anbefaler deg å ta turen bortom.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s