Kamskjell med ertepesto og rødbethumus

Screenshot_2016-04-26-16-43-05-1-1Lysten på lettere måltider stiger i takt med gradestokken og antall soltimer, men det skal selvfølgelig ikke gå på bekostning av smaken. Kamskjell har en mild og fin smak som passer strålende sammen med en smakfull ertepesto og søtlig rødbethummus. Hvis du liker ertepuré kommer du til ELSKE ertepesto. Ertepesto lages på nøyaktig samme måte som vanlig pesto, men du tilsetter erter i tillegg. Jeg brukte edamame erter og gjøkesyre isteden for frossen erter og basilikum. Hvis du bruker vanlige erter og basilikum får du en sterkere smak og farge. Dette nydelige måltidet lager du super raskt med en stavmikser.
Sunt og smakfullt!

 

Slik lager du kamskjell med en smakfull ertepesto:

 

3 kamskjell pr person
Olivenolje
Lime
Salt
Pepper

 

Screenshot_2016-04-26-20-18-13-1.pngErtepesto:

1 pose erter (2.5 dl edamame erter)
1-2 hvitløksfedd
1/3 grønn chili (kan droppes)
1 neve revet parmesan
1 neve pinjekjerner
1 neve finhakket persille og  gjøkesyre (1/2 potte basilikum)
0.5 dl olivenolje
Limesaft
Salt
Pepper

 

Rødbethummus lager du SLIK.

 

Screenshot_2016-04-26-20-17-12-1.pngBruker du tinte eller erter på boks har du rett og slett alle ingrediensene til ertepestoen sammen og kjører glatt med en stavmikser.

Bruker du frosne erter pleier jeg å varme de raskt opp i en liten kjele sammen med olivenolje, finhakket hvitløk, chili og en skvett vann. La de avkjøles litt før du har de sammen med urter, parmesan og pinjekjerner. Kjør glatt med en stavmikser og smak til med salt, pepper og limesaft.

 

Screenshot_2016-04-26-16-40-36-1.pngKanskjellene steker du raskt i olje eller smør med kvernet salt, pepper og limesaft over. Ca 2 minutter på hver side.  Du kan godt ha noen dråper soyasaus over etter steking.

Screenshot_2016-04-26-16-35-41-1.pngLegg opp en fargerik og sunn tallerken med rødbethummus, ertepesto og kamskjell. På bildet ser du edamame ertene som jeg kjøper frosne hos Moss Frukt og Grønt i Varnaveien. Jeg oppbevarer de i fryseren og tar ut når jeg skal bruke de i salater eller supper.

 

Screenshot_2016-04-26-16-26-37-1Husgaupa var selvfølgelig også med på tur i Vansjø. Han liker ikke salma eller reker (..er det mulig!?), men kamskjell digger han.

 

Screenshot_2016-04-26-16-16-37-1Livet er tett opptil perfekt på tur 💚

 

 

 

 

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s