Rødbethummus

Screenshot_2016-04-23-22-11-40-1.pngRødbethummus er en vanvittig sunn og smakfull dipp til all slags mat. Den er et skikkelig smaksløft til alle typer kjøtt og grønnsaker. Bruk den som tilbehør til koldtbord og tapas eller istedenfor dressing til salat. Du kan bake rødbeten i ovnen selv, eller du kan bruke syltet rødbet på glass. Jeg brukte syltet rødbet og brukte derfor nøyaktig 2 minutter på å ha alle ingrediensene sammen og kjøre glatt med en stavmikser. Rødbethummus frisker opp ethvert middagsbord med sin fantastiske farge. Serveres gjerne med et tynt brød eller nachos å dippe med. Dette blir et yndet tilbehør til grillmaten i sommer.

Slik lager du en fargesprakende og sunn rødbethummus i en fei:

 

1 boks kokte kikerter
1/3 glass syltet rødbeter (tilsvarende i middels stor rødbet)
4 ss rødbetsaft
2 ss tahini
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
1/2 sitron (saften)
Salt
Pepper

Dette er en helt vanlig oppskrift på hummus foruten at jeg har lagt til syltet rødbeter og rødbetsaft fra glass. Hvis du ønsker kan du bake en rødbet i ovnen eller koke den mør i en kjele. Skyll kikertene godt under rennende vann i et dørslag.
Ha alle ingrediensen i en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Helt glatt blir den ikke grunnet kikertene, men bland alle ingrediensen godt. Du kan tilsette mer rødbetsaft dersom den blir for tykk i konsistensen. Har du ikke tahini dropper du å tilsette rødbetsaften. Tahini fungerer som er tyknings- og bindemiddel.

Screenshot_2016-04-23-22-10-23-1.pngSom topping finhakket jeg litt urter og blandet med olivenolje, sesamfrø, Nigella seeds og gresskarkjerner.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s