Zucchinisuppe

Screenshot_20160818-123734Helt seriøst, så visste ikke jeg at det var så mye smak i zucchini.. eller squash som vi sier på norsk. Jeg har rett og slett fått helt dilla på zucchini! Denne grønnsaken er rik på kostfiber, fin kilde til B-vitamiet folat, vitamin C og fattig på kcalorier. Bare å spise i vei med andre ord. Suppen er laget med en god olivenolje, hvitløk, løk, potetkrydder, persille og kraft. I tillegg har jeg hatt oppi store hvite bønner og kikerter slik at den metter lenge.

Jeg vet ikke hvordan jeg skal klare å tvinge dere til å lage denne smakfulle vegetarsuppen, men det må dere bare gjøre!! Bildet gjør den ikke rettferd, men den er skikkelig god. Okey? Den er så vanvittig sunn og god.

Så da er vi enige om at dere lager denne zucchinisuppen slik:

 

1 stor grønn zucchini

2 små tyrkiske lysegrønne zucchini

3 hvitløksfedd

1 gul løk

0.5 dl olivenolje

1 boks kokte kikerter

1 boks kokte hvite bønner

Ca 1.2 l kraft/buljong

2 ss potetkrydder (oregano, basilikum, persille, sennepsfrø, salt)

1 ss eddik

1 ts chiliflak

1 neve bladpersille

Salt

Pepper

 

Bruk gjerne gul squash om du får tak i det eller bruk 2 vanlige squash hvis de ikke har de lysegrønne tyrkiske. Tanken er at de smaker litt forskjellig og vil utgjøre en mer spennende suppe. Kok gjerne opp vann på vannkokeren. Kjøper du ikke ferdig kokte kikerter og bønner bør du legge de i vann over natten og la de koke med i suppen fra start. Får du ikke tak i potetkrydder bruker du annet egnet krydder med urter.

Finhakk hvitløksfeddene og persille. Skjær løk i små biter. Skjær squashen i passe store biter. De koker fort i filler, men du ønsker å ha noe å bite i. Kjøper du ferdig kokte bønner og kikerter skyller du de i et dørslag.

 

Screenshot_20160818-123951Varm en god olivenoljen i en stor kjele. Jeg bruker alltid oljen til Middelhavets Delikatesser på Røed Gård. Den tåler 220 grader og er utrolig fruktig og fin i smaken. Tilsett hvitløk og løk. La det surre i noen minutter før du har i squashen. Vend forsiktig inn persille og krydder. Hell i kraft/grønnsaksbuljong  og la suppen småkoke i 10 minutter. Ha kikerter og bønner (eller linser) i suppen og la suppen småkoke i 10 minutter til. Rett føservering rører du inn eddik og smaker til med salt og pepper.

 

Screenshot_20160818-124442Ved servering strør du over finhakket persille.

Håper det vil smake. På forhånd takk!

 

 

 

 

Reklame

3 kommentarer om “Zucchinisuppe

  1. Fantastisk!!! Jeg bet på truselen om tvang her, det ble dagens lunsj og definitivt fast i sortementet heretter, UTROLIG godt 🙂

  2. Tilbaketråkk: Ren matglede | Snikgjest

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s